Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

İlginç  Bakış Açısı

İlginç  Bakış Açısı

Yargılar, yaşam alanlarımızda bizi, yaşamımızı aşağıya çeken olumsuz bir durumdur.Kimse yargılanmak istemez ama herkes birbirini yargılar.Yargı alanı o kadar geniştir ki insan yaşam insanlar hatta kendi bedenini bile yargılar.

Yargıladığınız her ne ise o yargıladığınız sürece değişmeyecektir.Aslında kendimize karşı biraz dürüst olalım.Bir kişiyi yargıladığınız zaman bedeninizde ağır bir yük oluşur bu hiçte hafif bir enerji değildir.

Birini yargıladığımız zaman hele ki bunu bedenimizde hissettiğimiz zaman yani o adrenalin o öfkeyi direnç gösterdiğimiz her noktayı kendimize çekeriz.Çok büyük konuştum o yüzden bu benim başıma geldi diye dersimizi alırız ki, bunu anlayıp idrak edip dönüştürmekte çok güzel bir erdemdir.

Bu durumun kurtarıcısı olarak çok güzel bir tekniğin uygulamasından bahsedeceğim size Access the Bars tekniğinin bir proses uygulaması.

İLGİNÇ BAKIŞ ACISI

Sana uymayan bir düşünce yada durum mu var? O senin ilginç bakış açın de.

Biri seni eleştirdi mi? Buna direnç gösterme yada benimseme bu senin ilginç bakış açın de.Birini yargılamak üzeremi yakaladın kendini hemen dur ve bu benim ilginç bakış açım de.

Tüm gördüğün izlediğin yaşadığın olaylarda filmlerde kişiler sadece ilginç bir bakış açısı.Bunu birkaç kez kullandığınız zaman farkı hissedeceksiniz.Yargısız bir yaşam mümkün.Yargılanmanın ağırlığından kurtulmak mümkün.

Biri geldi ve sen kilo mu aldın? Dedi bu onun ilginç bakış açısı.Yada yapamazsın başaramazsın dedi tamamen ona ait ve onun ilginç bakış açısı.

Herkes kendinden, kendi düşünce ve duygu durumundan sorumludur.Herkes her şeye aynı bakış açısı ile bakamaz ve göremez ki bakmamalıdır da.Her birimiz farklı bakış açılarımızla güzel ve özeliz.

İnsan ağaç değildir.Değişme ve dönüşme ihtiyacı hisseden bir varlıktır.Bugün bu bakış açısında iken yarın farklı yerden bakabilirsin.Bugün savunduğunu yarın savunmayabilirsin.Duygular ve düşünceler değişebilir.Değişmeyen tek şey değişimdir.

Yargısız bir hayat mümkün.

İlginç bakış açısı olmak ve bunu kullanmak mümkün.

Değişim dönüşüm mümkün ve güvenli.

Saygı duymak ve saygı görmek mümkün.

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR