Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Astrolojide Elementlerin Kullanımı

Astrolojide Elementlerin Kullanımı

Astrolojinin sadece burç yorumlarından ibaret olmadığını,çok kapsamlı bir ilim olduğunu hep söylüyoruz.Bu yazımda, Astrolojinin en önemli unsurlarından biri olan elementsel dengeden bahsedeceğim.Astroloji ile ilgilenenler,yeni başlayanlar yada bilgiyi seven herkese katkı olsun.

Bir astrolog , doğum haritasını ilk açtığı zaman haritadaki element dengesine bakar.Bu elementler ateş,toprak,hava ve sudur.

Burçlar 4 elemente ayrılırlar.Ateş,toprak,hava ve su.

Ateş elementi burçlar; Koç,Aslan ve Yay

Toprak elementi burçlar;Boğa,Başak ve Oğlak

Hava elementi burçlar;İkizler,Terazi ve Kova

Su elementi burçlar;Yengeç,Akrep ve Balık

Doğum haritamızda ki elementler belli hesaplamalarla ölçülür.Kimi çok dengesiz olacağı gibi kimide dengeli olabilir.Mesela kimi insanda toprak elementi çok fazladır su eksiktir.Kimi insanda ateş elementi fazladır hava azdır gibi.Bu elementsel dengede ki eksiklikler yada fazlalıklar hayatımızda önemli yer tutar.Bu elementlerin eksiklikleri dengelenebilir.Hayatımızı bu alanda nasıl dengeye getirebiliriz bakalım.

ATEŞ ELEMENTİNİZ EKSİK İSE

Motivasyon eksikliği yaşayabilirsiniz.Bir işe, girişime başlarken cesaret edemezsiniz.Yaşam enerjinizde düşüklük olabilir.Hakkınızı savunurken zorluk yaşayabilirsiniz.Kavgadan uzaksınızdır ve aşırı bir sakinlik içinde olabilirsiniz.Harekete geçememe kronik rahatsızlıklar olabilir.Bunu nasıl dengeleyebiliriz?

Spor yapmak,tempolu danslar,güneşe çıkmak güneşlenmek,ateş mum şömine izlemek,kırmızı renkler kullanmak.Ve en önemlisi tabi ki harekete geçebilmeyi öğrenmek.

TOPRAK ELEMENTİNİZ EKSİK İSE

Kendini Dünya ya ait hissedememe,bolluk ve berekette dengesizlik,bağ kuramama sorunu,değersiz hissetme.Bunu nasıl dengeleyebiliriz?

Gelir gider bütçesini iyi ayarlamak.Bahçe ve toprakla ilgilenmek,iş yerinde evde bitki yeşillik bulundurmak,değerlerle ilgili terapiler almak,hayvanlarla bağ kurmak.Toprak renkleri kullanmak.

HAVA ELEMENTİNİZ EKSİK İSE

İletişim kurmakta zorluk.Zihin, öğrenme, odaklanma sorunları.Anlaşılamadığını,kimsenin sizi anlamadığını düşünmek.İletişim kaynaklı sorunlar.Peki nasıl dengeleyebiliriz?

İletişim becerileri,odaklanmak ve zihin gücünü  arttırmak,bu yönde terapiler almak.Kitap okumak,gruplara katılmak ve sosyalliğe açılmak.Manzara resimleri bulundurmak,doğada yürüyüş yapmak.Nefes egzersizleri ve terapileri almak.

SU ELEMENTİNİZ EKSİK İSE

Empati kuramamak,gaddarlık,hayal kuramama,hislerini tanımlayamamak.Sevgisini dile getirememek,şefkat sorunları.Nasıl dengeleyebiliriz?

Meditasyon yapmak, hayal kurmak,enerji çalışmalarına ve terapilerine katılmak.Empati kurmayı öğrenebilmek.Su ile haşır neşir olmak,mavi tonlarını kullanmak.Affetme,şefkat ve sevgi duygularını geliştirmek.

Evrende hiçbir şey boşuna değildir,muazzam bir denge vardır.

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR