Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Astroloji Bilgileri

Astroloji Bilgileri

Çok uzun yıllar önce Hz. İdris e verilen astroloji ,Dünya da ve Osmanlı da kullanılan ve günümüze kadar uzanan çok derin ve kapsamlı bir ilimdir.Her ne kadar sadece burçlar olarak bilinse de astroloji matematiksel hesaplara dayanan kişinin doğduğu anın hesaplamasıyla yapılan yol gösterici bir rehberdir.Medikal Astrolojide sağlık göstergeleri ise Astrolojinin bir parçasıdır.Kişinin doğum haritasına göre yerleşen gezegenler,gezegenlerin bulunduğu evler,evlerin yaptığı açılar,hastalığın başladığı zaman oluşan transit gezegen etkileri eğitimli bir astrolog tarafından titizlikle incelenir.Genel olarak burçların anatomide hangi bölgeyi etkilediğine bakalım.

KOÇ : Anatomide Koç;baş yüz ve kandır.Diş problemleri,baş ağrısı,migren ve genel olarak hareketli bir burç olduğu için,düşme ve yaralanma yaşayabilirler.Doğum izi genelde baş yada yüz bölgesinde oluşabilir.

BOĞA : Anatomide Boğa;boğaz,boyun,ense,ağız,yemek borusudur.Boğalar genellikle kilo almaya müsaittir.Boyunları genelde kısadır.Boğaz enfeksiyonu,bademcik iltihabı kulak enfeksiyonları ve ağrıları yaşayabilirler.

İKİZLER : Anatomide İkizler;ciğerler,bronşlar,eller kollar,sinir sistemi ve köprücük kemiğidir.Eller ve kollarla ilgili rahatsızlıklar öksürme nezle uyku problemleri yaşayabilirler.Sindirim sistemleri de hassas olabilir.

YENGEÇ : Anatomide Yengeç,göğüs ve midedir.Ayrıca yengeçler ay yönetiminde olduğu için ruhsal bunalıma daha çok yatkın olurlar.Bağırsak ve reflü problemleri de yaşayabilirler.

ASLAN : Anatomide Aslan; kalp,omurga,dolaşım sistemidir.Kalp rahatsızlıkları,çarpıntı şikayetleri olabilir.Kalplerini korumaları gerekir.Ayrıca sırt ağrıları da yaşayabilirler.

BAŞAK : Anatomide Başak; Bağırsaklar,sindirim ve metabolizmadır.Kabızlık ve sindirim soruları yaşayabilirler.Ayrıca başak burçları sağlık sektöründe çalışmaya en yatkın burçtur.Bir çok sağlık çalışanın başak burcu yada haritasında başak vurgusu olduğu görülmüştür.

TERAZİ : Anatomide Terazi; böbrekler ve bel bölgesidir.Soğuk algınlığına en sık yakalanan burçtur.Terazi,denge burcu olduğu için ruhsal dengesizlik yaşadığı zaman hastalanabilir.Venüs yönetiminde olduğu için yüz güzelliği dikkat çekicidir.

AKREP : Anatomide Akrep;cinsel organlar ve rahimdir.Kasık ağrıları,hormonlar,üreme sistemi şikayetleri olabilir.Zodyağın en derin burcudur.Büyük gözler ve derin bakışları vardır.

YAY: Anatomide Yay; kalça,üst bacaklar,karaciğer ,safra kesesidir.Kalça ve baldırlarda kilo problemleri yaşayabilirler.Yine romatizmalı hastalıklar karaciğer hassasiyetleri yay burcunu kapsar.

OĞLAK : Anatomide Oğlak; dizler,kemikler,cilt,iskelet yapısıdır.Kemik hastalıkları,diz ağrıları ve deri hastalıkları şikayetleri olabilir.Egzama döküntü yine oğlak burcuyla alakalıdır.

KOVA : Anatomide Kova; Topuk, ayak bileği,diz altı bacaktır.Kramplar topuk rahatsızlıkları kovayı kapsar.Varis problemleri yaşayabilirler.Kova burcu yenilik ve zekadır.Bilim adamları ve yeniliğe önder olmuş kişilerin haritasında kova etkisi yüksektir.

BALIK : Anatomide Balık; ayak ve ayak bilekleridir.Balık burcu ayrıca Neptün etkisinde olduğu için alerjiye açıktır.Bağımlılıkları daha fazladır.İlaç ve sıvı alımında dikkat etmelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR