Ayşe Akar

Ayşe Akar

YKS’ye girecek öğrencilerimize

YKS’ye girecek öğrencilerimize

Bu yazımda hafta sonu YKS’ye girecek tüm öğrencilerimize seslenmek istiyorum.

Sevgili gençlerimiz gireceğiniz bu sınav sizi sadece bir üniversiteye yerleştirmek için yapılıyor. Türk eğitim sisteminin bir gereği olan ve sürekli maruz kaldığınız bu durum inanın biz eğitimcileri çok rahatsız etmektedir. Bir öğrenci olarak başarınızı her zaman birilerine ispatlamak durumunda bırakılıyorsunuz. Oysaki aldığınız notlar, puanlar bana göre ne başarılı ne de başarısız yapar sizi.

Başarı neye, kime göre? Aldığın puan sadece seni bir üniversiteye yerleştirecek. Sonra okuyacağın o üniversitede sana bir çok sınav daha uygulanacak bitireceksin ve sonra işe yerleşebilmen için bir daha sınav bir daha bir daha...

Yani sınavlar hiç bitmeyecek. İşte bu yüzden sınav kaygın olmasın rahat ol. Çünkü sen istersen her şeyi başaracak hem güce hem de zekaya sahipsin. Nasıl şimdiye kadar bir çok sınava girdin bundan sonrada girecek ve hep yapabildiklerimi yaptım çıktım diyecek sonrada hayatın sana sunacağı tüm güzelliklere kucak açacaksın.

Bir isteğin bir işin o gün o sene olmuyorsa üzülmeyecek vazgeçmeyecek ve yapman gerekenin en iyisini yaparak yürümeye devam edeceksin. Ve tüm bunları hiç kimse için değil öncelikle kendin için yapacaksın. Unutma kendine yapabileceğin iyiliği ya da kötülüğü asla sana senden başkası yapamaz. Önce ne istediğini bilecek ve ona göre çabalayacaksın. Hayattan istediğini almadan asla vazgeçmeyeceksin. Çevrende seni olumsuz etkileyen, çabalarını küçümseyen, sana destek olmayan kişi ve kişilerden uzak duracak söylemleri ile seni üzmelerine asla izin vermeyeceksin. Şartlar ne olursa olsun sen umudunu hiç kaybetmeden hedefine odaklan senin için en uygun zaman geldiğinde zaten her şeyin yolunda olduğunu göreceksin.

Bugüne kadar çalıştın ya da çalışmadın sen kendi yaptıklarının ya da yapmadıklarının tüm sorumluluklarını üzerine alıp gerekeni yapabilecek yeterliliktesin.

Sonuç ne olursa olsun ister bir üniversiteli ya da değil saygını ve sevgini önce kendinden sonra ailenden asla esirgeme. Bir an önce üniversiteyi kazanıp da gideyim şu evden dediğin çok zamanların oldu biliyorum ama unutma aile asla yok sayabileceğin bir şey değil kırma çünkü eğer her şey yolunda gitmez ise yanında huzur bulabileceğin kapıları kapatma.

Şimdi artık sınav vakti geldiyse yapabildiklerini yap ve çık, mutlu ol yapamadıklarına takılma. Bu sene olmazsa seneye olur, bir sonraki sene olur, sen istersen bir gün mutlaka olur merak etme.

Siz gençlerimizin her zaman aldığınız kararlarda destekçiniz olup yanınızdayız.

Sizlere güveniyor ve gireceğiniz sınavda başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Akar Arşivi
SON YAZILAR