Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Suriyeli kadının feryadı tabi ki anlayana!!!

Suriyeli kadının feryadı tabi ki anlayana!!!

Sosyal medyada son günlerde tıklanma rekorları kıran bir video var.  Suriyeli bir kadının feryadını anlatan bir video.

Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamında son verdiğimiz 16 Şehit ile birlikte, yine gündeme getirilen yürekler acısı iddialar, 40'ın üzerindeki şehitlerimiz ile onlarca yaralı askerlerimizin acısı daha yüreğimizde tap taze dururken bu kadının anlattıkları çok manidardı.

Bu videoyu izleyen (YAŞLILARI, ÇOCUKLARI, HASTA VE KADINLARI KESİNLİKLE KAST ETMİYORUM)  Biz Türk halkı olarak o gerçek mazlumların her zaman umutları olduk oluruz da.

Sözüm ona genç olacak Suriyeli asalaklar hem kendilerinden hem bu kadından utanmalı diyeceğim ama nerdeeeeeeeee!!!

Eyyyy bu vatanı yan gelip yatma yeri olarak gören asalaklar!

Ülkelerindeki yaşlı kadınları, çocukları, hastaları Türkiye'ye gönderip kendileri ellerine silahlarını alarak namuslarını, vatanlarını korumak için savaşmak yerine burada keyf çatanlar!

Benim Türk Askerim bu utanmazların namuslarını, vatanlarını korumak için Şehadet şerbeti içerken, ana babalarının, eşlerinin, çocuklarının yüreklerine kor bırakırken burada utanmadan sıkılmadan sefa sürenler!

Ülkelerinde zaten bir asalak gibi yaşarken savaşı bahane edip kendi namuslarını orada bırakıp buraya kaçan korkaklar!

Ya Allah aşkınıza ülkeniz savaş halinde iken, özellikle son dönemde Halep’te yaşanan katliamlarda tüm dünya ayağa kalkarken, Türkiye’den binlerce kişi Halep için seferber olurken, bizim yüreğimiz paramparça iken sizler burada nasıl rahat durabiliyorsunuz?

Hiç mi içiniz sızlamıyor. Ya o katliamda hayatlarını kaybedenler sizin kanınız, canınız değil mi? O sübyanların enkaz altında ki acı görüntüleri içinizi sızlatmıyor mu?

Bakın bir Suriyeli kadın sizin için ne diyor?  Dinleyin, dinleyin de kendinizden utanın!

 

Noktasına dokunmadan aynen bu kadının söylediklerini aktarıyorum.

 

"Bakın bize burada Türk ağabeyler gelip bizlere yardım ediyorlar. Dağımızda savaşmaya geliyorlar.

Bizim uşaklarımız ise Türkiye'de yiyip içip yatıyorlar. Bizim uşaklarımız var burada olmaları gerekirken Türkiye'de geziyor Türkiye'nin uşakları gelip bizlere yardım ediyor.

Bu olmaz çok ayıp bir şey.

Bizim vatanımızı bizim uşaklar gelip korumalı. Türkiye'nin ağabeyleri değil. Allah razı olsun onlardan ama bizimkilere çok ayıp.

Bizim namusumuzu Türkiye koruyor.

Benim kardeşim var savaşta yaralandı. Yarası daha sarılmadan geri savaşa geldi. Bizim şerefimizi, namusumuzu kim koruyacak burada.

Türkiye'den kardeşlerimiz geliyor burada savaşıyor ama onlardan kimse yok.

Herkes geliyor mallarını götürmek için sonra geri gidiyorlar. Allah onları islah eylesin"

 

Duydunuz mu ey asalaklar! Bunu biz değil sizden birisi söylüyor. Hasta olanlara, yaşlı olanlara, çocuklara kapımızı açtık açarız da.  Savaş mağduru çocukların mazlumların umudu olduk umutları olmaya da devam ederiz.

Ancakkkkkkk... Bizim askerimiz sizin ülkenizde sizi, dünyanın başına olan bela olan terörden, dış güçlerden koruyacağız diye canlarını hiçe sayarken sizlerin burada keyif içerisinde yaşamınızı ve akla gelen her türlü rezilliği yapmanızı  içime sindiremiyorum.

 

Ya kadına kıza pis pis bakmak sizde! SİZİN NAMUSUNUZU korumak bizde!

Kendi oluşturduğunuz mahallede tüm imkanları kullanmak sizde! KENDİ MAHALLESİNDEN KOVULAN bizde!

Hiçbir masrafa eziyete girmeden, çalışmadan asgari ücretliden fazla para almak sizde! İŞŞİSLİK YÜZÜNDEN EŞİNDEN ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN UTANAN EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN BABA bizde!

Belediyelerin verdiği sosyal yardımları açtığınız bakkallarda para ile satmak sizde! BİR ÇUVAL KÖMÜR İÇİN HAFTALARCA BEKLEYEN bizde!

Yanınızdan arabası ile geçen birisinin aracının camına yumruk atarak, "Kenardan geç ulaaa" deme edepsizliğini göstermek sizde! Sizin yaptığınıza SABRETMEK  bizde!

 

Bizim ülkemizde asalak gibi bir evde 4-5 aile yaşamak sizde,  SİZİN İÇİN SİZİN ÜLKENİZDE SAVAŞMAK BİZDE!

 Kendi vatanınız,namusunuz için savaşmak yerine savaştan kaçmak sizde SİZİN YERİNİZE SAVAŞARAK ŞEHİT OLAN MEHMETÇİK BİZDE.

Anasını, babasını, bacısını, kardeşini orada bırakıp buraya kaçmak sizde,

EVLADINI SİZİN NAMUSUNUZ İÇİN GENCECİK YAŞINDA KARA TOPRAĞA VEREN ANA BABA BİZDE…

Ulan daha ne istiyorsunuz be?

Utanın artık, utanın… Her gün şehit haberi almaktan bizim yüreğimiz yanıyor. Gidin de kendi ülkenizde, kendi ülkeniz, namusunuz için biraz da siz savaşın…

 

Burada üstüne basa basa bir kez daha söylemek istiyorum; Mazlumların her zaman umudu olduk olmaya da devam ederiz.

Savaşın acısını en kötü yaşayan o masum çocukların görüntülerini görüyoruz. O çaresiz anaların, yaşlı insanların feryatlarını duyuyoruz. Bunlara üzülmemek, ağlamamak kesinlikle mümkün değil. Bizim de yüreğimiz yanıyor.

Bunların başımızın üstünde yerleri var.

Benim tek sitemim burada gerçekten asalak gibi yaşayıp her türlü çirkefliği yapan sözüm ona genç olacak Suriyeli asalaklara…

(Not: Videoyu merak edenler Suriyeli kadın bizim uşaklar diye yazarsa internete karşılarına çıkar)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR