Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

'İş'iniz değil 'Diş'iniz düşmeden uğrayın

'İş'iniz değil 'Diş'iniz düşmeden uğrayın

Gerek yaşımız itibari ile gerek dikkatsiz kullanım sonucu 32 dişimin büyük bölüm ile yıllar önce vedalaşmak zorunda kalmıştım. 

Bize has olan bir gelenekten mi bilmiyorum en küçük diş ağrısında bile doktora gitmeye korkar, hele hele Devlet Hastanelerine gitmektense ne kadar 'Kocakarı' tavsiyeleri var hepsinizi kullanırız.

Ağrıyan dişimize zeytin çekirdeğinden tutun da arabalarda kullanılan 'Hidrolik yağına' kadar kim ne akıl verdiyse yerine getirmeye çalışırız.

Bende yıllar önce başlayan diş ağrılarım yüzünden çok acılar çekmiştim daha sonra Diş Doktoru Mehmet Balevi ve hemşehrimiz olan Ali Sayın ağabeye yıllarca gittim. Şu anda kullandığım dişlerin tamamı kendilerinin eseri her ikisinden de Allah razı olsun.

Yıllardır Sağlık Bakanlığı'na bağlı diş hastanelerine gitmek hiç içimden gelmiyordu.

Ta ki geçtiğimiz hafta içerisinde içimde ki tüm korkuları bir kenara bırakarak Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne gittim. Randevu almadan direk gittim.

İnanın içeri girer girmez yıllardır içimde tuttuğum diş ağrısı ve hastane endişesi bir anda yok oldu. Çünkü gerçekten güzel bir bina, muhteşem bir çalışma sistemi, içeri giren her hastayı güler yüz ve 'Geçmiş olsun Hoş Geldiniz' temennisi  ile karşılayan ve hastanın şikayetine göre ilgili birimlere yönlendiren harika bir karşılama ekibi. Benim içimdeki tüm korkuları bir anda yok etti.

Sağ olsunlar idari birimdeki Başhekim yardımcısı arkadaşımız beni,  Dr. Bora Menziletoğlu'na yönlendirdi.

Randevum olmamasına rağmen doktor bey beni aldı muayene yaptı ve röntgene sevk etti. Hiç beklemeden röntgene girmem ağız yapımının tamamının Panoramik Röntgen'in çekilmesi birkaç dakika sürdü. Yeniden Dr.  Bora Menziletoğlu'nun polikliniğine gittim röntgen sonucu anında doktor beyin bilgisayar ekranına düşmüştü bile.

Daha sonra doktor bey tedaviye başlamam için randevu gününü ve saatini verdi kullanmam gereken ilaçları yazdı ve yine aynı şekilde karışladıkları gibi güler yüz ile uğurladı.

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili bu güzel düşünceleri şunun için yazma gerekliliği hissettim. Bizler dişimiz ağrıdığı zaman yukarda da belirttiğim gibi kesinlikle işinin ehli uzman doktora gitmek yerine akıl almaz tedavi yöntemlerini uygular dayanılmaz acıları çeker hatta gerekirse ağrıyan dişimizi kendimiz çekme cesaretini bile gösteririz.

Ama yanlış yapıyoruz. Cahilce yaptığımız bu hareketler yüzünden belki de basit bir tedavi sistemi ile kaybetmeyeceğimiz tek bir dişin yerine birkaç dişimizi kaybediyoruz.

Sadece dişlerimizi kaybetmekte kalmıyor daha sonra tedavi süreci ve tedavi yöntemi arttığı için hem kendi bütçemize hem devletimizin bütçesine büyük bir külfet getiriyoruz.

Bu güzel kurumun bu cahilliği ve korkuyu yenmek için büyük bir önemi var. Cebinizden tek bir kuruş harcamadan devletin size tanıdığı tüm imkanları en iyi şekilde uygulayan ve dişlerinizi sizlere yeniden kazandıran bu kurumu kesinlikle göz ardı etmeyin.

İçinizdeki korkuyu bir kenara atın ve mutlaka gidin. Ama yazımın başlığında kullandığım gibi ; 'İŞİNİZ DÜŞÜNCE DEĞİL DİŞİNİZ DÜŞMEDEN GELİN'. Gelin ki kendinizi işinin ehli uzman doktorlara emanet edin.

Niye yalan söyleyim ben yıllar sonra diş tedavisi konusunda doğru yolu bulduğuma inanıyorum. İlk kez muayene olmama rağmen bende büyük bir güven oluşturan Dr. Bora Menziletoğlu'na tüm diş sorunumu emanet ettim ve kendisine güveniyorum.  İnanıyorum ki çok kısa bir süre sonra yeni dişlerime kavuşacağım.

Ben bu vesile ile tek tek isim vermek yerine bu güzel kurumda hastaların umudu olan en üst düzey yöneticisinden, doktor ve ekibine kapı girişinde hastaları güler yüz ile karşılayan tüm çalışan arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 

Söylediğim gibi acı çekmeyi, cebinizden büyük miktarlar harcamayı bir kenara bırakarak dişlerinizi çürümeden kontrol altına alın.

Hiçbir diş rahatsızlığınız olmasa bile bu güzel kurumu kontrol amaçlı da mutlaka gidin. Böylelikle hem kendinize masraf çıkarmayacaksınız hem devlete gereksiz bir maddi külfet getirmeyeceksiniz. Şimdilik kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR