Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Emeklinin beklentisi 'Emekliyor'

Emeklinin beklentisi 'Emekliyor'

Yıllardır büyük sıkıntı içinde yaşayan ve tüm beklentileri ve hayalleri  birer birer suya düşen yaklaşık 11 milyon emeklinin umutla beklediği  promosyon çalışmaları 'Emekleyerek' ilerliyor.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında promosyon konusunda emeklilerin çok fazla beklenti içerisine girmemelerini söylemesi milyonlarca emeklinin bir beklentisinin daha boşa çıkmasına neden oldu.

Yaklaşık 11 Milyonu aşkın emeklinin bir yılda aldığı maaş tutarı 200 Milyar TL, Sağlık Giderleri ise 100 Milyon TL civarında imiş…

Bu para bankalarda yılda sadece 24 gün kalıyormuş… 24 Günde bu kadar paradan bankaların elde ettiği kar oranı ise emeklinin beklediği oranı karşılamıyormuş…

Promosyondan emekliye üç yıllığına verilecek olan miktar ne kadar herhalde 200 veya 300 TL civarında.

Yani aylardır yapılan pazarlıklar, hesaplar, yaygara yılda sadece 100 TL ayda sadece 8 TL için mi?

Yav yapmayın bu kadar büyük bir meblağ (!) için o güzel zamanınızı boşa harcamayın. Emekliye ayda 8 TL verseniz ne olur vermezseniz ne olur!

Bakan Müezzinoğlu, promosyon konusunda söylediği ifade "Rafa kalkmış bir durum yok. Beklenen rakam ile reel olan arasındaki fark neredeyse uçurum. Görüşmelere devam ediyoruz."

Sayın Bakanım, zaten emeklinin aldığı maaş ile yaşam şartları arasında da bir uçurum yok mu?

Normal emekli vatandaş ile Emekli bir Milletvekili veya Bakan'ın emekli maaşları arasında zaten bir uçurum yok mu?

Emeklinin yüzünün gülmesi özel bankaların vereceği promosyona mı kaldı?

Devlet olarak siz emeklinin yüzünü güldürseniz olmaz mı? Gelin milyonlarca emekliyi böyle ufak tefek hesaplar ile umutlandırmayın.

Eğer bu konuda ciddi bir adım atarsanız milyonların hayır duasını almış olursunuz…

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Konya'da 42 açılış 42 temel atma…

 

Konya hafta sonunda Cumhurbaşkanını bir kez daha ağırlama imkanı buldu. Yüz binler tek bir meydanda bir araya geldi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha yüreğine bastı.

Cumhurbaşkanımız ve beraberindekiler Konya Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyelerinin 42 eserin açılışını 42 eserin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Konya'ya şereflendiren misafirlerimiz bu eserlerin ne neler olduğunu bilir ne de merak eder. Öyle ya ülkemizin içinde bulunduğu onlarca sorun varken Konya'da ki 42 açılış ve 42 temel atmayı kim niye merak etsin ki?

Ama ben şahsen merak ediyorum!

Açılışı yapılan 42 eser neler? Ve temeli atılan 42 eser neler? Göze görünen en büyük temel atma Şehir Hastanesi, Açılışlardan da geçte olsa Meram Belediyesi Hizmet Binası. Bunun haricinde ki 80 eserin neler olduğunu gerçekten merak ediyorum. Belki de bizim gözümüzden kaçan vardır.

 

Açılışı yapılan 42 eserin neresi olduğu temelinin ne zaman atıldığı, ne zaman tamamlandığı, ne kadara mal olduğu ve kimlerin yaptığı konusunda vatandaşı aydınlatıcı bir bilgi verilirse çok iyi olur.

Bununla birlikte temeli atılan 42 yatırım neler? Nerede ne yapılıyor, hangi ilçeye ne kadar yatırım ayrıldı. Temeli atılan eserler ne kadara mal olacak, ne zaman bitecek, kimler yapacak.

Valla ben şahsen merak ediyorum.

İnşallah bu eserlerin içerisinde yapımı yıllar önce biten ve Cumhurbaşkanımızın her Konya'ya geldiğinde kurdelesi bir kez daha kestirilen eski yatırımlar yoktur…

Ha  son olarak bir de şunu hatırlatayım, temeli atılan 42 eserin içerisinde şu her gün kazaların yaşandığı ve haberini birkaç yabancı dilde bile yazdığım Şehit Aileleri önündeki kavşağa trafik lambası takma işi de var mı ki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR