Akşehir’de altyapı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar devam ederken, vatandaşlar ilçedeki cadde ve sokaklarda meydana gelen bozulmalardan şikayetçi oluyor.
Akşehir Belediyesi, altyapı çalışmaları tamamlanan bölgelerde asfalt serimi için faaliyetlerin başladığı bilgisini paylaştı.
Akşehir Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:
“Alt yapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarımız, gece gündüz demeden asfalt serimi için hazırlanıyor. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor, yakın zamanda Akşehir daha konforlu yollara kavuşacak.”
“ŞİKAYETLERİN FARKINDAYIZ”
Öte yandan çalışmalar ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, vatandaşların şikayetlerinin farkında olduklarının altını çizmişti.
Başkan Akkaya şu açıklamalarda bulunmuştu:
“Akşehir’imizde 2014 yılından beri önemli bir ölçüde altyapı çalışmamız başladı ve şu anda da devam ediyor. Tabii bu altyapı çalışmalarıyla beraber yollarımız da bozulmalar oldu. Vatandaşlarımızın bu konuda zorlukları var, şikayetleri var. Biz bunun farkındayız. Bir an önce de bu şikayetleri gidermek anlamında altyapı çalışmasının son aşaması olan içme suyu çalışmamızı bitirir bitirmez de inşallah asfaltlama çalışmamız başlayacak. İnşallah bu zahmet ortadan kalkacak, şehir içinde daha konforlu bir ulaşıma erişmiş olacağız.
Yüzde 40 su kaybımız var. Bütün hemşehrilerimizin de bildiği gibi; bizim suyumuz Sultandağı’nın o güzel pınarlarından geliyor. Çok kıymetli, tatlı, içimi yumuşak sular. Ama yüzde 40’ı heba oluyor. Yetmediği için de yeraltı kuyularından takviye ediliyor.
Şu anda Büyükşehir Yasasıyla içme suyu temini ve bakımda yetkili kurumumuz Konya Büyükşehir Belediyemizin KOSKİ Genel Müdürlüğü. İçme suyu çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, İLBANK ve KOSKİ tarafından takip ediliyor. Biz de koordinasyonda onların içinde yer alıyoruz.
Yüzde 40’lık su kaybının önlenmesi, sık sık oluşan su arızalarının giderilmesi için bu boruların değişmesinin zamanı geldi ve çoktan geçti bile. Çünkü durup dururken basınca dayanamıyor. Herhangi bir altyapı çalışması olmasa dahi kendiliğinden borular patlıyor. Patlayınca oranın arızasını gidermek için mecburen yol kazılıyor. Arızayı gidermek için o hattın, o sokağın suyunu da kesmek gerekiyor. Suyu da o sokak başındaki vanadan kesmeye çalışıyorsunuz ama su kesilmiyor. Neden? Geçmişte orada tazyik sorunu, su sorunu yaşandıkça başka sokaklardan oraya bağlantılar yapılmış. Suyu kesmek mümkün değil, dolayısıyla tamiri mümkün olmuyor. Bundan dolayı arızaların giderilmesi için 3 mahallenin birden suyunu kesmek gerekiyor. Bu da vatandaşımıza gerçekten büyük bir zahmet, eziyet demek.
Biz bunların farkındayız ama çok eski yıllarda, eski teknolojide bunlar yapıldığı için çözüm kolay olmuyor.”