Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da faaliyet gösteren firmalara sert uyarı: "Başsavcılığa başvururuz!"

Konya'da faaliyet gösteren firmalara sert uyarı: "Başsavcılığa başvururuz!"

Konya'da faaliyet gösteren anonim şirketlere ve kooperatiflere yönelik yazı gönderildi.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya Barosu, Konya’da faaliyet gösteren şirketlere avukat bulundurma yükümlülüğüne ilişkin yazı gönderdi.

Konuyla ilgili olarak Konya Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Baro Başkanlığımızca, Konya ilimizde faaliyet gösteren bine yakın anonim şirket ve kooperatife yazı yazılarak; şirketlerin 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 272. Maddesinde öngörülen avukat bulundurma yükümlülüğünü yerine getirmeleri, aksi şekilde davranan şirketler ve kooperatifler için ise yasal işlem yapılması için ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurulacağı bildirilmiştir.

Mesleğimiz ve meslektaşlarımızın lehine olacak her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğimizi, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
K
Konyalı 11 ay önce
Herkes insanların ekmeğine gòz dikiyor insanlara avukat lazım olursa zaten gelir sizi bulur
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Siradan vatandas 11 ay önce
Bu avukatlik bence kaldirilmali. Zira hakkin, adaletin yerini bulmasi icin degil, parayi verenin savunuculugunu yapiyorlar. Bu esittir adaleti yaniltmaya calisiyorlar. Bi terorist basinin bile avukati var, sacmalik. Nesini savunacagiz bu caninin diyemiyorlar. Düşünce ozgurlugume dayanarak boyle dusunuyorum.
BEĞENME
0
CEVAPLA