Kulu Belediyesi, çocukların güvenle oyun oynayabileceği park alanlarını yenilemeye devam ederken, bazı kamu varlıklarına verilen zararlar nedeniyle vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada, belediyenin imkânları doğrultusunda park ve bahçelerde eksik olan oyun gruplarının yenilendiği, hasarlı olanların ise onarılarak vatandaşların kullanımına sunulduğu belirtildi. Bu çalışmalar kapsamında sosyal alanları artırmaya ve Kulu’yu daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye yönelik projelerin de sürdüğü ifade edildi.
Ancak Yeni Mahalle’de bulunan Selahattin Eyyubi Engelsiz Parkı’ndaki çocuk oyun grubuna bilinçli şekilde zarar verildiği bildirildi. Park ekipmanlarının kesilerek kullanılmaz hale getirildiğini belirten belediye, “Bu alanlar çocuklarımızın güvenle oynadığı, ailelerin huzur içinde vakit geçirdiği ortak yaşam alanlarıdır. Bu tür davranışlar kabul edilemez” açıklamasını yaptı.
Kulu Belediyesi açıklamasında, “Her adımda geleceğe, her dokunuşta insanımıza değer katıyoruz. Bu ilçe hepimizin evi. Lütfen daha duyarlı olalım. Parklarımız hepimizin; koruyalım, sahip çıkalım” ifadelerine yer verdi.