Konya
Açık
3°
Aksaray
Az bulutlu
5°
Karaman
Az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Can-İlim-Der Başkanı Örs'ten, 24 Ağustos Onur Günü mesajı! Bağımsızlık mücadelesini yad etti

Can-İlim-Der Başkanı Örs'ten, 24 Ağustos Onur Günü mesajı! Bağımsızlık mücadelesini yad etti

Can-İlim-Der Başkanı Ecz. A. Bahadır Örs, 24 Ağustos Onur Günü'nde Akşehir’in Milli Mücadele’deki önemini vurguladı. Akşehirlilerin, bağımsızlık mücadelesine sunduğu destek ve fedakarlıklarını hatırlatarak, tüm hemşehrilerinin bu özel gününü kutladı.

Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Can-İlim-Der Başkanı Ecz. A.Bahadır Örs, 24 Ağustos Onur Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

Örs mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Tarih boyunca coğrafi konumu ve sosyal yapısı itibariyle her zaman için çok önemli bir yerleşim merkezi olan Akşehir, Milli Mücadele Dönemi’nde de zafere giden yolda ekonomik gücü, işgücü kaynağı ve demiryolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle etkin bir rol üstlenmiştir. 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargâhı'na ev sahipliği yaparak, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hayati bir rol üstlenmiştir.

O çetin mücadelelerin verildiği günlerde cephe karargâhı olarak Akşehir'in seçilmesindeki iradenin öneminin yanında Akşehir halkının ordusuna, dolayısıyla Türk İstiklâline bütün varlığıyla inanmış olmalarının da çok büyük etkisi bulunmaktadır. Ayrıca Akşehirliler vatan savunmasında da kanları, canları ve mallarıyla seferber olmuşlar, askere her tür desteği sağlayarak cephe gerisinin unutulmaz kahramanları olarak tarihteki yerlerini almışlardır.

Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları sonrası o günlerdeki ihtişamlı halini adeta yeniden alan Tarihi Arasta’da, kahraman askerlerimizin kıyafet, bot, terzi ihtiyaçları da cennetmekan büyüklerimiz tarafından fedakarca karşılanmıştır.

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 24 Ağustos Onur Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’de ülkemizin savunulmasında büyük fedakarlıklar gösteren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *