Beyşehir İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, ilçede faaliyet gösteren gıda üretim tesisleri ve satış noktalarında denetim çalışmaları yaptı.
Yapılan açıklamada, denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları, ürün ve malzeme saklama şartları, çalışanların kişisel hijyenleri ile satış ve sunumda kullanılan ekipmanların uygunluğunun kontrol edildiği belirtildi. Ayrıca muhtelif ürünlerden laboratuvar analizleri için numuneler alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Güvenilir ve sağlıklı gıda arzının sağlanması için ilçemiz sınırları içerisindeki tüm gıda üretim ve satış yerleri risk esaslarına göre kesintisiz olarak denetlenmektedir” ifadelerine yer verildi.
Vatandaşların gıda güvenliğiyle ilgili karşılaştıkları olumsuz durumları Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait “Alo 174 Gıda Hattı” üzerinden bildirebilecekleri hatırlatıldı.