Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi vesilesiyle dostlarımla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklama...
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi vesilesiyle dostlarımla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtirken Erdoğan sözlerine ise şu ifadeler ile devam etti. Erdoğan "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışında Çok Taraflı Diyaloğun Güçlendirilmesi temasıyla düzenlenen zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliği ile tedarik zincirlerindeki aksamalar gibi meydan okumalar, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırıyor. Bunun en son ve acı örneği, hepimizin gözleri önünde, Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında sergilenmektedir.

Gazze'de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen saldırılar sonucu yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti, yaklaşık 90 bin Filistinli yaralandı. 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdiği yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. Türkiye olarak mütemadiyen mevcut uluslararası düzenin zafiyetlerine dikkat çekiyoruz. Amacımız, insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci diplomasi anlayışıyla bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir. Dünya bu çalkantıları yaşarken aynı zamanda bir terör tehlikesiyle de karşı karşıyadır. PKK-PYD-YPG, FETÖ ve DEAŞ dâhil terörizmin farklı biçim ve tezahürleriyle 40 yıldır mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Türkiye olarak geçici koruma altındaki Suriyeliler de dâhil olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası toplumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Yeniden Asya Girişimi'mizle ata yurdumuz Asya ile ilişkilerimizi her alanda karşılıklı yarar ve ortak öncelikler temelinde güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişim kapsamında Asya'nın kadim istişare geleneğinin ve çok taraflı bir diyalog zemininin temsilcisi olan Şanghay İşbirliği Teşkilatıyla bu minvalde de ilişkilerimizi geliştirmeye önem veriyoruz. Teşkilatın Asya'da çok taraflılık hedefine katkı sağlamaya; güvenlik, enerji ve bağlantısallık başta olmak üzere birçok alanda iş birliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.