İbn Sina’dan ilhamla: NEÜ’de ilginç tedavi yönteminin stüdyosu açıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi, gerçekleştirdiği öncü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir girişimle, Türk Müziğiyle tedavi yöntemlerinin hem araştırılacağı hem de geliştirileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Kayıt ve Müzikle Terapi Stüdyosu’nun açılışı yapıldı.
Nezahat Keleşoğlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul, Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, çeşitli fakültelerin dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
REKTÖR ZORLU: HAYALLER GERÇEK OLUYOR
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ilklere imza atma konusundaki kararlılığını vurguladı. “Bir tohum atıyorsunuz, ama onun büyümesi zaman alıyor,” diyen Prof. Zorlu, bu stüdyonun, 2019 yılında başlayan uzun bir yolculuğun sonucu olduğunu ifade etti.
“Necmettin Erbakan Üniversitesi, hayallerle hedeflere ulaşmayı kendine ilke edinmiş bir üniversite. Göreve başladığım günden beri hayallerimi gerçekleştirme azmiyle çalışıyorum. Bugün açılışını yaptığımız bu stüdyo, hayal ettiğimiz birçok şeyden yalnızca biri. Üniversitemiz, pek çok alanda marka değerine ulaşmış bir noktada. Bu stüdyoyla, Türk müziği çerçevesinde multidisipliner bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Batı müziği alanında benzer örnekler olsa da Türk müziğinin bu alandaki katkısı eşsiz olacak. İnanıyorum ki bu proje, hem ülkemizde hem de dünyada ses getirecek ve uluslararası bir referans noktası haline gelecek. Hatta gelecekte dünyanın dört bir yanından hastaların buraya tedavi için geleceğini düşünüyorum.”
TARİHİ BİRİKİMDEN İLHAM ALAN BİR HAYAL
Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasında bir diğer hayalinden de bahsederek şunları söyledi:
“İbn Sina’nın ‘El-Kanun Fi’t-Tıb’ adlı eseri, yüzyıllarca Batı üniversitelerinde tıp eğitiminin temel kaynağı olarak okutulmuş, medeniyet tarihimizin önemli eserlerinden biridir. Biz de bu eşsiz mirası modern bilimle harmanlayarak yeni projelere dönüştürmek istiyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu tür hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”
TÜRK MÜZİĞİ İLE TEDAVİYE YENİ BİR YAKLAŞIM
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Kayıt ve Müzikle Terapi Stüdyosu’nun, bilimsel araştırmalar ve tedavi yöntemleriyle yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da örnek bir model oluşturması hedefleniyor. Stüdyo, Türk müziğinin tıbbi ve terapötik kullanımına yönelik yeni bir çağın kapısını aralıyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.