Çok sayıda koyun uçuruma atlayarak hayatını kaybetti! Bakın sebebi neymiş...

Doğu'da acı olay! 28 koyun, yaylada otlarken uçuruma atlayarak telef oldu. Olayda çobanın ihmali dikkat çekerken, yetkililerden inceleme başlatıldı.

Çok sayıda koyun uçuruma atlayarak hayatını kaybetti! Bakın sebebi neymiş...
Yayınlanma:

Van'da Feci Kaza: 28 Koyun Uçuruma Atlayarak Telef Oldu! Van'ın Başkale ilçesinde otlarken peş peşe 60 metrelik uçuruma atlayan 28 koyun telef oldu. Olayda çobanın ihmali dikkat çekerken, bölge sakinleri yetkililerden gerekli incelemelerin yapılmasını talep etti. Kaza, Başkale ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Koçdağı Mahallesi'nde meydana geldi. Bekir Demir ve Ümit Eçeri'ye ait olan koyunlar, yaylada otlarken sürüdeki bir koyun kayalıkların bulunduğu alanda uçurumu fark edemeyerek düştü.

aw229324-05.jpg

Sürüdeki diğer koyunlar da panikle peşinden giderek 60 metrelik uçuruma atladı. Olayı ilk başta fark edemeyen çoban, daha sonra 28 koyunun eksik olduğunu gördü. Sürü sahiplerine haber verilmesi üzerine dağda koyunları arayan vatandaşlar, maalesef 28 koyunun da hayatını kaybettiğini gördü. Telef olan koyunların durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirilirken, mahalle sakinleri üzüntülerini dile getirerek yetkililerden gerekli incelemelerin yapılmasını ve bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için önlem alınmasını talep etti. Koyunların uçuruma atlamasına neden olan tam olarak bilinmemekle birlikte, çobanın ihmalinin de olayda rol oynadığı düşünülüyor. Bölgedeki mera alanlarının yetersiz olması ve hayvanların otlamak için güvenli alanlara ihtiyaç duyması da bu tür kazaların tekrarlanma riskinin altını çiziyor. Bu üzücü olay, hayvan refahı ve mera alanlarının düzenlenmesi konusundaki eksikliklere dikkat çekerken, yetkililerden gerekli adımların atılması bekleniyor.

aw229324-01.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.