Uzman eller sahaya iniyor! Konya'da 6.6 milyon TL hibe ödemesi yapılacak

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında Konya’da 66 adet yatırım için toplam 6 milyon 600 bin TL hibe ödemesinin yapılacağını açıkladı. 

Uzman eller sahaya iniyor! Konya'da 6.6 milyon TL hibe ödemesi yapılacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konuya ilişkin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Uzman Eller sahaya iniyor, yatırımlar ilimize geliyor. 66 adet yatırım için toplam 6 milyon 600 bin TL hibe ödemesi yapılacaktır. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ne başvuran ve Bakanlığımız tarafından hibe desteği almaya hak kazandırılan 66 adet projenin yer tespit çalışmaları; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Uzman Eller birimi tarafından yapılmaktadır.

Proje kapsamında 30 adet büyükbaş süt sığırcılığı, 8 adet büyükbaş besi sığırcılığı, 19 adet küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 6 adet arı yetiştiriciliği, 1 adet fide fidan yetiştiriciliği, 2 adet yöresel ürün üretimine yönelik projeler uygun görülmüştür. Uzman Eller birimi tarafından yer tespiti yapılan hak sahipleri ile 25- 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Hibe Sözleşmesi” imzalanacaktır. Hak sahiplerinin belirtilen süre içerisinde istenen belgeler ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” 

UZMAN ELLER PROJESİ NEDİR? 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği proje kapsamında, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilerin kırsal alanda uygulayacağı projelere destek veriliyor.

Uzman Eller Projesi’ne hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, bitkisel üretim, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler için başvuru yapılabiliyor. Projeyle tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik ediliyor. Eğitimli iş gücü ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedeflenirken kırsal alandaki işletmelere de eğitim almış, uzman çiftçilerin örnek olması ve önderlik yapması amaçlanıyor.

Özellikle Kovid-19 salgını ile Rusya-Ukrayna Savaşı, tarımsal üretimin önemini gözler önüne sererken Uzman Eller gibi projelerle Türkiye'de üretimin ve verimliliğin yükseltilmesi, buna paralel olarak kırsaldaki imkanların artırılması hedefleniyor.

AB Haber Merkezi 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.