100 bin metrekarelik kentsel yenileme: Konya’da yeni bir merkez doğuyor

Konya’da tarihi dokuyu yeniden canlandıracak Darülmülk Projesi kapsamında, 100 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi hızla ilerliyor.

100 bin metrekarelik kentsel yenileme: Konya’da yeni bir merkez doğuyor
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden biri olan Darülmülk Projesi kapsamında hayata geçirilen Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesinde incelemelerde bulundu. Mevlana Türbesi ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasında yer alan 100 bin metrekarelik alanda başlayan proje, Konya’nın tarihi dokusunu yeniden canlandırmayı hedefliyor.

img-0465.jpeg

BAŞKAN ALTAY: “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİ”

Başkan Altay, Darülmülk Projesi’nin, Konya’nın tarihi mirasını ortaya çıkarmak adına büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, projede Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi’nin ortak çalıştığını belirtti.

Altay, “Kamulaştırma süreci tamamlandı, projeler onaylandı. Bahar aylarıyla birlikte Mevlana Türbesi’nin yanındaki Mevlevi Dergahı’nın yapımına başlayacağız. Ayrıca tamamlandığında sosyal donatı alanları, ticaret merkezleri ve müzelerle şehrimize gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir merkez ortaya çıkacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

img-0466.jpeg

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI KILCA: “KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK YANSITILIYOR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kentsel yenileme alanı olarak ilan edilen bölge için tüm kurumlarla iş birliği içinde hareket edildiğini söyledi. Kılca, “Burası, Konya Modeli Belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri. Proje kapsamında hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Karatay Belediyemiz birçok yapı inşa edecek. Çalışmaların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

img-0467.jpeg

ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ İLE TAÇLANACAK

Proje kapsamında hayata geçirilecek Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin de Konya’nın kültürel mirasını uluslararası düzeyde tanıtacağı belirtildi. Başkan Altay, projenin birkaç yıl içinde tamamlanarak Konya’nın kalbinde yeni bir cazibe merkezi oluşturacağını ifade etti.

Darülmülk Projesi, tarihi yapıları restore ederek ve modern kentsel alanlar oluşturarak Konya’nın hem turistik hem de kültürel zenginliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.