İkinci el otomobil almak isteyenlere kötü haber! 1 aya kadar yüzde 25 zam gelecek

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ederken dikkat çeken bir değerlendirme geldi. İkinci el otomobilde her 30 kişiden birinin ticaret amacıyla alım satım işlemi gerçekleştirdiği belirtilirken fiyatlarda yüzde 20-25 bandında yeni bir zam haberinin daha beklendiği öğrenildi.

İkinci el otomobil almak isteyenlere kötü haber! 1 aya kadar yüzde 25 zam gelecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milyonlarca araç sahibi ikinci el otomobil piyasasını yakından takip ederken fiyatların da sürekli değişkenlik göstermesi hem alım yapanı hem de satış yapanı tedirgin ediyor. Ocak ve Şubat aylarını durgun geçiren ikinci el otomobil piyasasında, Mart ayının ikinci yarısından itibaren başlayan hareketlilik bayrama kadar devam ederken, yerini durgunluk ve "stoklamaya" bıraktığı öğrenildi.

‘HER 30 KİŞİDEN BİRİ TİCARET YAPIYOR’
Sıfır kilometre araçlardaki stok sorunlarının Eylül ayına kadar devam edeceğine dikkat çeken ve fırsatçıların otomobil stokladığını belirten Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş "Şu anda ikinci el otomobil pazarında net olarak gördüğümüz durum, belirli otomobillerin sürekli stoklandığı ve bilinçli olarak fiyatlarının artırıldığı. Sene başından bu yana yüzde 20-25 bandında fiyat artışı yaşanırken; yükselen kur, tedarik sorunları, günlük kiralamadaki hareketlilik nedeniyle yaz aylarında da aynı oranda bir artışa şahit olacağımızı öngörüyoruz. İçinde bulunduğumuz atmosferde her 30 kişiden 1'i ticaret amacıyla ikinci el otomobil alıp satıyor" ifadelerini kullandı.

‘FİYATLARDA YÜZDE 20-25 ARTIŞ BEKLENTİSİ MEVCUT’
İkinci el otomobil fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere de yer veren Karakaş, "Yılbaşındaki kur ile bugünkü kur arasında yüzde 15'lik bir artış olduğunu da göz önünde bulundurursak, ikinci elde fiyatların yüzde 20-25 bandında arttığını söyleyebiliriz. Yaz aylarında da aynı oranda fiyat artışlarıyla karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz. Tüketiciler için artık en avantajlı dönem içinde bulunduğumuz günler." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.