İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne kadar maaş alıyor?

Günden güne pahalanan hayat sonrası vatandaşlar yöneticilerin maaşlarını sorguluyor. Vatandaşlar belediye başkanlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ne kadar maaş alıyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne kadar maaş alıyor?
Yayınlanma:

• Ekrem İmamoğlu'nun maaşı: 53,923 TL.

Hesaplama:230.000 X 2.23445= 53,923 TL

Artan enflasyon ve pahalanan hayat şartları nedeniyle vatandaşlar durumun sorumlularını suçluyorlar. Bu esnada yine vatandaşların en çok kızdığı konulardan birisi de yöneticilerin maaşları. Son yapılan yerel seçimde CHP’den seçilen (İBB) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun maaşı sorgulanıyor. Peki, Ekrem İmamoğlu ne kadar maaş alıyor?

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Ekrem İmamoğlu’nun maaşı 2 milyondan fazla olan İstanbul’un Belediye Başkanı olduğu için rekor denilecek bir düzeyde görünüyor.

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun Ek Ders, Konferans Ve Fazla Çalışma Ücretleri İle Diğer Ücret Ödemelerinin Tutarlarının düzenlendiği K – Cetveli’nde; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 39’uncu maddesinde yer alan göstergeler, 1/1/2022-31/12/2022 tarihleri arasındaki dönemde “2.23445” rakamının eklenmesi suretiyle uygulanır” hükmüne yer verilmiştir.

Bu hesaba göre nüfusu 2 milyonun üzerindeki İstanbul’a başkanlık eden İmamoğlu’nun 230.000 gösterge üzerinden maaşını alması gerekiyor.

Bu durumda Ekrem İmamoğlu 54 bin lira civarında maaş alıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum