Araç sahiplerine pompada sevindiren haber

Benzin ve motorin fiyatları hareketli bir haftayı geride bırakıyor. Fed Başkanı Powell’in enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı açıklamalar altın ve petrol gibi emtialarda dalgalanmaya neden oldu.

Araç sahiplerine pompada sevindiren haber
Yayınlanma:
Güncelleme:

Brent petrol Fed etkisiyle baskılarken Çin’in kapanmaları kaldırma umutları ve küresel arz korkuları nedeniyle zaman zaman yükseldi. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili brent petrol ''Akaryakıt indirimi ne zaman gelecek? Benzin ve motorin indirimi kaç TL?'' sorularını beraberinde getirdi.

BENZİN VE MOTORİN İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Benzin ve motorin indirimi son haftalarda zam üstüne zam haberleri alan araç sahiplerini rahatlattı. Çok sayıda emtia analisti petrol piyasası için ufukta bir durgunluğun olabileceği ve petrol talebini etkileyeceğini ifade etti. Ancak küresel talepte yıllık bir düşüşe yol açmayıp, sadece büyümesini zayıflatabilir. Dolayısıyla durgunluk olsa bile brent petrol fiyatı düşmeyebilir. Araç sahipleri petrol tarafından gelen üst üste kötü haberlerin arasında benzin ve motorin haberiyle ferahladı. Peki petrol ve motorin indirimi ne zaman olacak?

Benzin indirimi 21 Mayıs Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

BENZİN VE MOTORİN İNDİRİMİ NE KADAR?

AB ülkelerinin Rus petrolüne yönelik yaptırım kararı ile ilgili süreç aksadı. Macaristan’ın vetosunu aşamayan AB yılsonuna kadar Rusya’dan petrol alımını yasaklayan tasarı konusunda anlaşmaya varamadı. Diplomatlar AB petrol yasağının 31 Mayıs’ta gerçekleşecek zirveye kaldığını ifade etti. Peki benzin ve motorin zammı ne kadar?

Sektörden gelen haberlere göre benzine 1.02 lira tutarında indirim yapılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin ve motorin indirimi gündeme gelirken araç sahipleri ''Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 20 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları

İSTANBUL BENZİN FİYATLARI 

  • Benzin: 23,87 TL (21 Mayıs’tan itibaren 22,85 TL’ye düşecek.)
  • Motorin (Mazot): 22,09 TL LPG: 11,04 TL

ANKARA BENZİN FİYATLARI 

  • Benzin: 23,96 TL (21 Mayıs’tan itibaren 22,94 TL’ye düşecek.)
  • Motorin (Mazot): 22,17 TL LPG: 11,23 TL

İZMİRBENZİN FİYATLARI 

  • Benzin: 23,99 TL (21 Mayıs’tan itibaren 23,97 TL’ye düşecek.)
  • Motorin (Mazot): 22,14 TL LPG: 11,04 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.