Almanya Green Card başvurularını başlatıyor! 35 yaş sınırı var

Yurtdışında çalışmak isteyenler için Green Card başvurularını başlatıyor. Demografik yapısı nedeniyle işçi alımı yapmak isteyen Alman hükümeti bu yöntemi kullanarak işgücünü çözmek istiyor.

Almanya Green Card başvurularını başlatıyor! 35 yaş sınırı var
Yayınlanma:

Daimi ikamet kartı olarak bilinen Green Card uygulamasını başlatmaya hazırlanan Almanya, göç yasası kapsamında işgücünü artırmayı hedefliyor. Edinilen bilgilere göre Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil sonbaharda koalisyonun yeni bir göç yasası sunacağını iletti.

Hükümet böylelikle nitelikli işgücünü ülkeye çekmiş olacak. Fırsat kartı adı verilecek bu uygulamanın şeffaf bir puanlama sistemi ile yürütüleceği açıklandı. Ayrıca Almanya tarafından tanınan bir yeterlilik belgesi sunmamın temel koşul olacağı konuşuluyor. Ancak son durum itibariyle puanlama sisteminde 4 kriter olacağı da konuşuluyor.

Alman Hükümetinin sunacağı kriterlerin şu şekilde olması bekleniyor:

• Diploma
• En az 3 yıllık mesleki deneyim
• Dil becerileri veya Almanya deneyimi
• 35 yaş sınırı

Green Card nedir?

Yeşil Kart (İngilizce: Green card), veya resmî ismiyle Daimî İkametgâh Kartı (İngilizce: Permanent Resident Card), Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen bir belgedir.

Yeşil Karta sahip kişiler, 'Yasal Daimî İkamet sahibi' (Lawful Permanent Residents, LPR) veya 'Yeşil Kart sahibi' olarak bilinir. Her yasal kalıcı oturma iznine sahip göçmene hükûmet tarafından Daimî İkamet Kart'ı verilir, ancak yeşilimsi renginden dolayı bu karta 'Yeşil Kart' da denir ve bu isim daha çok kullanılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.