Almanya işçi başvurusu ve 2 bin işçi alımıyla ilgili detaylar

Avrupa Birliği'nin dev sanayi ülkelerinden Almanya, ilk etapta 2 bin havalimanı elemanı alımı yapmayı sürdürüyor. Havalimanlarında başvuru yoğunluğu devam ediyor. Almanya işçi alımı başvurularının detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Almanya işçi başvurusu ve 2 bin işçi alımıyla ilgili detaylar
Yayınlanma:

Almanya 2022 yılında iş gücünü desteklemek ve açıkta bulunan pozisyonları kapatmak için dışarıdan ülkesine 1.5 milyon kadar işçi alımı yapacağını duyurdu. Haber kapsamında Türkiye’den de başvuru yapmak isteyen oldukça fazla insan var ve herkes bu başvuruların nereye yapılacağını merak ediyor. Bilmeniz gereken ilk şey de şu ki, Almanya’da çalışan bir işçi olmak istiyorsanız başvurularınızı Alman Konsolosluğu’na yaparak aday olabilirsiniz. Bu kapsamda hizmet sektöründe çalışan birçok iş kolundan insana hem istihdam sağlanacak hem de Almanya kendi hizmet sektörü açığını kapatacak.

Almanya'da tatil sezonu nedeniyle havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısında çare Türkiye olarak görülüyor. Havalimanı işletmecileri 2 bin Türk işçi için talep edilen özel iznin hızla çıkmasını umut ediyor.

KAMUNUN İŞÇİ SORUNU

Aralarında Alman Sivil Havacılık Ekonomi Birliği'nin (BDL) de yer aldığı sektör temsilcisi kurumlar sorunun giderilmesi amacıyla Türkiye'den havalimanı personeli getirilmesi için başlatılan sürecin hızlandırılmasını bekliyor.

TÜRKİYE'DEN 2 BİN İŞÇİ

BDL, Türkiye'den getirilmek istenen 2 bin işçi için talep edilen özel iznin Alman makamlarınca bir an önce verilmesini ümit ediyor. BDL sözcüsü bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunun çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini umut ediyoruz" dedi.

ALMAN HABER AJANSI YAZDI

Alman haber ajansı DPA, Türkiye'den gelmesi planlanan 2 bin işçi ile ilgili gerekli incelemelerin altı hafta içinde bitebileceğini ve bu kişilerin yaz sezonu bitmeden Almanya'daki havalimanlarında çalışmaya başlayabileceğini belirtti.

turkiye-almanya.jpg

Almanya işçi alımı başvuruları için süreç devam ediyor.

ALMANYA İŞÇİ BAŞVURU ŞARTLARI

  • Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) tarafından yapılacak işçi alımının şartları şöyle:
  • A2 seviyesinde Almanca - konuşma
  • Hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifika
  • Tehlikeli madde eğitimleri
  • Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimleri karşılaması

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum