Konya
Az bulutlu
2°
Aksaray
Kapalı
1°
Karaman
Parçalı az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yerel Haber Buca’da can dostları için seferberlik başlatıldı

Buca’da can dostları için seferberlik başlatıldı

Buca Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik kısırlaştırma seferberliği başlattı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Kentteki sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, kısırlaştırma işlemlerini yaygınlaştırdı. Can dostlarını araçla bulunduğu yerden alarak Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götüren ekipler, kısırlaştırma işleminin yanı sıra sağlık kontrollerini de gerçekleştiriyor. Aşıları ve iç parazit ilaçları yapılan sevimli dostlar, daha sonra yaşam alanlarına bırakılıyor.

kop.jpg

BİN HAYVAN KISIRLAŞTIRILACAK

Veteriner hekim, laborant ve sağlık teknikeri sayısını artırarak kadrosunu güçlendiren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yerel hayvan koruma görevlileri ve Bucalılarla iş birliği halinde yıl sonuna kadar yaklaşık bin hayvanı kısırlaştırmayı hedefliyor.

İLK ETAPTA KEDİLER VAR

Kısırlaştırma çalışmalarında öncelikle kedilerin yer aldığı belirtilirken, sokaklarındaki hayvanların kısırlaştırılmasını isteyen Bucalıların 0 232 439 10 10 numaralı telefondan 5’i tuşlayarak talep oluşturabilecekleri kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *