İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Anahat Holding bünyesinde faaliyet gösteren GAİN Medya başta olmak üzere bağlı şirketlere yönelik operasyon düzenledi.
“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “yasa dışı bahis” ve “suç gelirlerinin aklanması” iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, holding ve şirket yetkilisi üç kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, operasyon çerçevesinde Anahat Holding ve bağlı şirketlerin adreslerinde arama yapıldı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
ANAHAT HOLDİNG VE BAĞLI ŞİRKETLER
Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre Anahat Holding, 2022 yılında faaliyete geçti. İstanbul’un Ataşehir ilçesi merkezli holdingin kurucusu Selahattin Aydın olarak yer alıyor.
Anahat Holding bünyesinde; IC Kıymetli Madenler A.Ş., Anahat Enerji A.Ş., IC Lojistik ve Dış Ticaret A.Ş., Anadolu Kılavuzluk A.Ş., ITS Tech, Avrasya Robotik, Zero Wates, Avrasya Air ve GAİN Medya’nın bulunduğu belirtildi.
Yetkililerden konuya ilişkin resmi açıklamaların yapılmasının beklendiği kaydedildi.