Türkan Taşcı

Türkan Taşcı

Güzel Eskişehir

Güzel Eskişehir

Bu hafta ele almak istediğim konu yine ziyaret ettiğimiz ve beni büyüleyen bir yer Eskişehir…

Hafta sonu günü birlik gezimizde çok merak ettiğim Eskişehir’e gittik. Eskişehir’i sakin ve temiz bir şehir olarak yorumlayabilirim.

Konya kadar sokakları temiz bir il daha görmemiştim ta ki Eskişehir’e kadar. Ayrıca belediye müzeler ve gezi alanları için ciddi yatırımlarda bulunmuş. Her gezdiğimiz alanda büyülendik diyebilirim. Bal Mumu Müzesi, Karikatür Müzesi, Lüle Taşı Sergisi, Masal Şatosu, Devrim Arabası, Havacılık ve Teknoloji Parkı bunların hepsi sonradan oluşturulmuş ama harika yapısıyla etkiliyor. Bal Mumu Müzesi’nde 250 kişinin farklı bal mumu heykeli yapılmış ve neredeyse birebir aynısıydı.

Lüle taşı sergisinde de yine yumuşak hali ile lüle taşını işleyerek ortaya padişah ve sultan görselleri çıkarmışlar.

Hava ve Teknoloji Parkı’nda artık kullanımda olmayan uçak ve helikopterleri sergilerken, masal şatosunda ise tam çocukların gezeceği renkli bir alan olmuş.

Eskişehir’in içi de bana Konya’nın küçük hali gibi geldi yani merkezde mini bir tramvay, mini bir bedesten var neredeyse bana şehrimi anımsattı. Çok fazla heykellerin olduğu şehir, havasıyla da benden hayranlık aldı. Sualtı Müzesi ile denizde yaşayan tüm hayvanların olduğu güzel bir gezi alanı da ortaya çıkarmışlar. Yani kısacası gezip görecek çok alanı olan güzel bir şehir.

Her şehrin kendine özgü bir havası oluyor ama Eskişehir benim için baya güzeldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkan Taşcı Arşivi
SON YAZILAR