Turan Yılmaz

Turan Yılmaz

Deprem ve Discord!

Deprem ve Discord!

Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden ötürü halk olarak sıkı bir şekilde birbirmize kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu dönem içersinde devletimiz ve milletimiz olarak birbirmize son derece yardımcı olmalı ve bu kötü günleri atlatmalıyız.

Yazarken bile içim acıyor fakat haberler de ortataya çıkan enkaz altında ki insanlarla iletişime geçilen bu uygulama Discord.

Düzgün kullanıldığı takdir de harika işler yaratabilecek bu uygulamayı tutupta böyle kötü emeller için kullanan insanları görmekte çok üzücü. Sabah haberlere bakarken bu uygulama üzerinden enkaz altındaki insanlarla dalga geçilmiş ve yazımda bahsetmek istemediğim bir çok kötü olaylar için kullanılmış olduğunu gördüm.

Discord Nedir ?

Discord basit tabirle instagram ve whatsapp uygulamalarının birleşmiş ve daha çok genç kuşak tarafından kullanılan versiyonu. Bilgisayar ve telefondada kullanılan bu uygulama da

hem görüntülü konuşabiliyorsunuz, mesaj yazabiliyorsunuz, dosya ya da durum paylaşımı yapabiliyorsunuz fakat diğer uygulamlardan onu ayıran en büyük farklı whatsapp üzerinde olan grupların instagramla kombine edilip sınırı olmaması yani sunucular.

Discordun Ne Amaçlı Geliştirildi ?

Discord ilk başta sanal uygulamalar ve oyunlar üzerinede yapılmış olsa da olası hal ve kötü durumlarda insanların birbirleri ile iletişimi için çok büyük bir güce sahip. Düşük bir internet bağlantısı ile mesajlara erişim sağlanabiliyor.

Discord Nereden Gelir Sağlıyor?

Discord uygulaması üzerinden satılan nitro sayesinde.

Discord Sunucuları Nedir ?

Discord üzerinde açtığınız sunucular birer panel gibi. Bir çok insan buraya gelebiliyor konuşabiliyor ve paylaşım yapabiliyor.

Bahsettiğimiz sunucu kişileri 1 kişiden 1.000.000 kişilere kadar gitmekte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turan Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR