Tuğba Turgut

Tuğba Turgut

Kiraz detoksu

Kiraz detoksu

Kiraz, yüksek düzeyde antioksidanlar içermektedir.

Bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilmekte ve yaşlanmayı geciktirebilmektedir.

Kiraz, doğal olarak anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

İçerdikleri bileşikler, vücutta oluşan iltihaplanmayı azalta ve kronik hastalıkların riskini düşürebilmektedir. Lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenlemekte, kabızlığı önlemekte ve sindirim sürecini desteklemektedir.

Kiraz, Beta-karoten ve C vitamini gibi besin maddeleri açısından zengindir.

Bu besin maddeleri, göz sağlığını desteklemekte, göz yorgunluğunu azaltmakta ve katarakt oluşumunu engelleyebilmektedir.

Kirazlar, C vitamini açısından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaktadır.

Kirazlar, büyük bir oranda su içermektedir. Bu nedenle, kirazları tüketmek vücudun hidrasyonunu destekleyebilmektedir. Kiraz güçlü bir antioksidandır ve 20 kirazda bulunan ağrı kesici etkisi aspirinden on kat daha fazladır.

Nikotini vücuttan uzaklaştırmaktadır.

Yüzde oluşan sivilcelerin baskılanmasını sağlamaktadır.

Kiraz Detoksu Tarihi

Kiraz detoksunu belirli zaman dilimlerinde yapılmaktadır. Haziran ve Temmuz aylarında aydınlık dolunay günlerinde (13-14-15’i gibi) ve karanlık dolunay günlerinde (28-29-30’unda) üç gün süre ile yapılmaktadır.

Kiraz Detoksuna Başlamadan Önce Dikkat Edilecek Hususlar

Kiraz detoksuna başlamadan etkisi artırmak için üç gün önceden hayvansal gıdalardan (et, yumurta, tavuk, peynir, süt ve ürünleri), kızartma, konsantre gıda, siyah çay, asili yiyecekler, beyaz ekmek gibi gıdalardan uzak durulmalıdır.

Kiraz Detoksunu Kimler Yapmamalı

Kiraz detoksunu her birey uygulayamamaktadır. Herhangi sağlık problemi olmayan bireyler diyetisyen kontrolünde yapılabilir.

Diyabet, safra kesesi, karaciğer yağlanması, vertigo, tansiyon rahatsızlığı gibi kronik rahatsızlığı olan bireyler bu detoksu kesinlikle uygulamamalıdır.

Üç Günlük Detoks Listesi

Sabah, yenilen kiraz saplarını da eklemek şartı ile 1 bardak yeşil çay, biberiye, kantaron, karabaş gibi bitki çayı ve yanında kiraz tüketiniz.

60-70 kg aralığında olan bireyler yarım kilo, 70 kg üzeri olan bireyler bir kilo kiraz detoksu tüketmelidir. Bu rutin öğle ve akşam yemeklerinde uygulanmalıdır.

Üç gün boyunca bu şekilde beslenilmeli ve başka bir besin tüketilmemelidir.

Detoks boyunca yatmadan hemen önce yarım kahve fincanı zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu karıştırılarak içilmelidir.

Her gün düzenli olarak en az 1,5-2 Lt su içmeyi ihmal etmeyiniz.

Detoks sırasında ağır egzersiz yapılmamalıdır. Ani şeker düşmesi, baş dönmesi, tansiyon düşmesi olabileceği için herhangi bir olumsuz semptomda diyet bırakılmalıdır. Kesinlikle devam edilmemelidir. Bu detoks zayıflama amaçlı bir detoks değildir. Vücudu toksinlerden arındırma diyetidir.

Sağlıklı Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Turgut Arşivi
SON YAZILAR