Tuğba Turgut

Tuğba Turgut

Kefir Detoksu ile Kile Verme

Kefir Detoksu ile Kile Verme

Son zamanlarda popülerliği artan kefir sağlığımız için oldukça faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı olması ile zayıflama diyetlerinde de yerini almıştır. Peki kefirin faydaları nelerdir?

Kefir kolay sindirilebilir ve bağırsak temizleme özelliği ile kabızlığa birebirdir. Kabızlık problemi yaşayan bireylerde probiyotik eksikliği olmaktadır. Kefir içeriğinde bulundurduğu probiyotikler ile kabızlığı önlemekte ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle aşırı yorgunluk sendromu, Herpes virüsü ve kanser üzerinde olumlu etkileri vardır. Sinir sistemi üzerinde ise sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle uyku bozuklukları, depresyon ve hiperaktiviteye iyi gelmektedir.

Antibiyotik kullanımı ile vücudun florası bozulmaktadır. Vücudumuzda gözle görülemeyen mikroorganizmalar yaşamaktadır. Mikroorganizmalar belirli düzen ve oranda vücudumuzda hastalık oluşturmamaktadır. Fakat antibiyotik kullanımı ile bu düzen bozulmakta ve diğer mikroorganizmaları çoğalmasına neden olmaktadır. Bu durum hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu yüzden antibiyotik kullanımından sonra kefir tüketmek hastalıklara karşı korumaktadır. Ayrıca detoks etkisi yaparak vücudumuzu temizlemektedir.

Kefir kanı temizlemektedir. Yüksek kolesterol hastalarının damarlarının içerisinde plaklar olmakta ve damar tıkanıklığı görülmektedir. Damar tıkanıklığı kalp krizine sebep olmakta ve insan hayatını riske atmaktadır. Kefir kolesterol düşürücü etkisi ile damar içerisindeki yağlanmayı engellemekte ve oluşan yağları temizlemektedir. Ayrıca damar sertliğine de iyi gelmektedir.

Kefirin tansiyon düşürücü etkisi vardır. Yüksek tansiyon hastalarına kefir tüketmeyi önermekteyiz. Ayrıca vücudu güçlü tutarak gençlik ve zindelik vermektedir. Bu yüzden genç kalmak isteyenlerin ilk tercihi kefir olmalıdır.

Kefir evde yapılabilir

Kefiri hazır olarak marketlerden almak yerine evde yapmanızı önermekteyiz. Evde kefir nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 Litre süt
1 yemek kaşığı kefir taneleri

Hazırlanışı:

1 litre sütü kaynatınız. Kaynamış sütü oda sıcaklığına gelene kadar bekletiniz. Oda sıcaklığına gelen sütü cam bir kavanoza alınız ve 1 yemek kaşığı kefir tanelerini ekleyiniz. Bez ile üstünü örtünüz. Oda sıcaklığında ve karanlık bir yerde 2 gün bekletiniz. Daha sonra içerisinden kefir tanelerini çıkartınız ve buzdolabında muhafaza ediniz. Kefir yaparken tahta kaşık kullanmayı unutmayınız.

Zayıflamak için detoks tarifi;
1 su bardağı sade kefir
½ elma
1 adet kivi
bir tutam maydanoz

Hazırlanışı;

Bir kaba yarım elmayı koyunuz. Soyulmuş kivi ve bir tutam maydanozu ekledikten sonra bir su bardağı kefiri ekleyip blenderdan geçiriniz. Zayıflamak için yapılan bu tarifi öğle yemeği yerine tüketebilirsiniz.

Sağlıklı Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Turgut Arşivi
SON YAZILAR