Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Şükür sebebi

Şükür sebebi

Acı kızgın bir boğa gibidir. Onu küçük bir yere kapatırsanız iyice vahşileşir ve kaçmaya çalışır. Ama açık bir alana koyduğunuzda sakinleşir. Farkındalık acı için duygusal bir açık alan yaratır.

Neşelen bu kadar abartma kendin için üzülmeyi bırak her şeyi berbat etme… Tedirgin, üzgün, öfkeli ya da yalnız hissettiğinizde kafanızın içinde bu eleştiriler sesleri duyuyor musunuz? Kendinize karşı yargılayıcı olmak yerine zorlu duyguları kabul etseydiniz hayatınız hangi noktada olurdu, hiç düşündünüz mü?

Hepimiz acıdan kaçınıyoruz ama acıyı kabul etmek ve utanç duymadan ve yargılama olmaksızın kusurlarımıza, eksiklerimize şefkatle karşılık vermek iyileşme yolunda olmazsa olmaz adımlardır. Bu bilgece ve anlamlı sözler öz şefkatin gücüne ışık tutarken öz şefkat çalışmalarının nasıl uygulanabileceğini düşünmemiz gerekiyor.

Hepimiz bir vizyon edinmeliyiz örneğin yaşlandım yerine ilahi hayat konusunda bilge bir kişi haline geldik diyebiliriz, yaşlanmayı reddedin çünkü bu kocaman bir yalandır. Kendinize ölümü değil, mutlu, canlı, başarılı ve güçlü olduğunuza dair vizyon yaratın. Yaşlılık dediğimiz şeyi yıllara yıllara meydan okuyarak nezaketle kabul edin ama asla yaşlı hissetmeyin. Huzur, sevgi, neşe, güzellik, mutluluk, bilgelik, iyi niyet ve anlayış asla yaşlanmayan ya da ölmeyen özelliklerdir.

Gençlik günlerinizi yeniden yaşayabilmek için bilinçaltınızın mucizevi, şifa verici ve kendini yenileyen gücünün tüm varlığınızda dolaştığını hissedin. Manevi anlamda ilham bulduğunuzu, neşelendiğinizi, canlılık kazandığınızı, güçlendiğinizi ve kuvvet topladığınızı bilin ve hissedin.

Sadece zihinsel ve duygusal açıdan o neşeli hali yeniden elde etmenizin mümkün olması nedeniyle, içiniz gençliğinizdeki gibi coşkuyla ve neşeyle kıpır kıpır olabilir. Başınızın üstünde parlayan mum, sonsuz zekadır. O size bilmeniz gereken her şeyi gösterir. Görünüş nasıl olursa olsun, iyiliğinizin varlığını teyit etmenizi sağlar. Bilinçaltımızın rehberliğinde olursunuz çünkü şafağın sökeceğini ve gölgelerin kaçışacağını bilirsiniz.

Eğer sevgiye gerçekten inanırsanız bilinçaltınız size sayısız iyilikle karşılık verecektir.

Bunun için kalbinizdeki, beyninizdeki güzellikleri gizlediğiniz yerlerden çıkartın sevin sevilin çünkü hayat düşündüğünüzden çok daha kısa…

Sevgiyle kalın, hoşça kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi

Mucize

29 Haziran 2024 Cumartesi 00:03

Terapi

22 Haziran 2024 Cumartesi 00:15