Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Şehir Hastanesine gittiniz mi?

Şehir Hastanesine gittiniz mi?

Şehir Hastanesine gittiniz mi?

Geçen gün küçük bir kaza geçirdim ve ağrı kesici ile krem yazdırmak için Konya Numune Hastane­sinin acil servisine gittim. Oradaki doktorlar ve görevliler, buranın ‘Pandemi Hastanesi’ olduğunu tedavi olmak istersem, virüsün bulaşabileceği ihtimalinin olduğunu söylediler. Sonrasında Şehir Hasta­nesinin ‘Temiz Hastane’ olduğunu hatırlatarak orada daha güvende muayene olabileceğini söyledi­ler. Normal vatandaş olarak her kişiye aynı durumu anlattıklarından eminim, çünkü benim gibi şehir merkezinde kolayca gideceğim diye birçok insan Numune Hasta­nesine gidiyordur. Bu uyarı siste­mi bana göre en doğrusu ve en güzeli olmuş. Bunun böyle olmasını sağlayan tüm görevlilere teşekkür ederiz. Derken, Şehir Hastanesi’ne gittim. İlk defa gittiğim için aktar­malı olarak 112 numaralı belediye otobüsüne bindim. Acil servisin nerede olduğunu ve nerede inece­ğimi otobüs şoförüne sordum fakat şoförün net bir cevabını alamadım.

Şehir Hastanesi yeni açıldı ve şu sıralar oraya giden insanların büyük bir kısmı ilk defa ora­ya gidiyor. Dolayısıyla nerede ineceklerini de bilemeyebilirler. 112 numa­ralı otobüs şoförlerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca hasta­ne içine otobüs giriyor ve hastane bahçesinde sadece bir durak bulu­nuyor. Büyük bir hasta­ne için bir durağın az olduğunu bence herkes düşünüyor. Daha sonrasında durakta indim ve acil servise kadar yürüdüm. Bu arada dışarda birçok görevli bulunuyor ve araçlarla insanlara yön göste­riyorlar. Hastane her şeyiyle tam olarak tasarlanmış... Acil servis­ten içeriye girdiğim anda nereye nasıl ulaşacağımı ve nasıl hizmet alacağımı görevlilere sorduğumda hemen yardımcı oluyorlar. Fakat burada normal hastanede aldığımız sıra numarasından farklı bir sistem geliştirilmiş. Sırayı aldıktan sonra ‘Tiriaj’ denilen bir ön kayıt bölümü­ne gidiliyor. Burada gideceğin dok­torun yeri belli oluyor ve o bölüme giderek muayene sırası bekleniyor. Öyle uzun süreli de beklenilmiyor.

Yeni sistem çok iyi ve düzen içinde olmuş. Buradaki tek dezavantaj hastanenin çok büyük olması. Bir bölüme giderken hastane içinde kesinlikle yolu kaybeder, hatta has­tane içinde kaybola biliriz. Hastane yönetimi buna da çare bulmuş ve hastanede her köşeye bir görevli bulundurmuş. Ve görevliler gelen herkese soru sormadan yönlendir­me yapıyorlar. Hastanenin bir ucun­ dan bir ucuna kadar birçok görevli seni yönlendiriyor, kolayca işlerini yürütebiliyorsun. Bu gördüklerim sadece acil servis bölümünde ya­şandı. Uzaktan izlediğim kadarıyla Genel Hastane adında bir bölüm var ve randevulu hastalar buradan polikliniklere giderek muayeneleri­ni olabiliyor. Tabi ki burada da bir­çok görevli, kapıdan giren herkese güzel yönlendirmeler yapıyor. Kon­ya’daki bazı hastanelerin Pandemi hastanesi olmasından dolayı birçok insan, temiz hastane olarak Şehir Hastanesi tercih etmiş. Böylece de hastane dışardan kalabalık görü­nüyor. Yoğunluk oluşmuş fakat ön kayıt aşamasından muayene olana kadar işleyen sistem, tıkanıklığı önlemiş. Yani Şehir Hastanesinde hangi bölüme nereye giderseniz gidin, sistemin güzelliği insanı yormuyor. Hastanede içinde gör­düğüm tüm güzel durumlar böyle diyebiliriz.

Gelelim eksikliklere... Yeni açılan bir hastanede tabi ki eksikliler ola­caktır. Burada da küçük ama çözü­lebilecek sorunlar gördüm. Bunlar­ dan ilki hastane içine giren otobüs için ikinci bir durağın olması ve şoförlerin hastaları nerede inecek­leri konusunda bilgilendirmeleridir. İkincisi ise otopark! Hastanede gü­zel bir otopark var ve binlerce araç oraya yönlendiriliyor. Birçok görevli sadece araçların yönlendirilmesi işine bakıyor. Tüm bunlara rağmen acil ve bazı bölümlerin önlerine gereksiz araçlar park edilmiş. Bu araçlar büyük ihtimalle hasta yakını veya ayakta gelen hastalar. İnsanlar hastaneyi çok tanımadığı için bulduk­ları boş yere park etmişler. Bunlar da kısa sürede çözüme kavuştuğunda büyük bir sorun kalmaz diye düşü­nüyorum. Tabi küçük bir ayrıntıya da değinmek istiyorum. Hastane bah­çesindeki peyzaj çalışmaları sürüyor. Bu çalışmanın da en kısa sürede bitmesi ve oradaki oluşan gürültü ve kalabalık, yerini sakinliğe bırakmalı. Tüm bunlara rağmen Konya Şehir Hastanesi tam bir şahane olmuş. Hizmet, bina ve birçok alan çok iyi şekilde çalışıyor. Ülkemize ve mille­timize hayırlı olsun, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR