Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Pizzanın makbul olanı tavada olanıdır

Pizzanın makbul olanı tavada olanıdır

Yufka ekmeğinin salça ve sucuk ile uyumu kadar lezzetli çok az şey biliyorum.

Önce malzemeleri hazırlamak ile başlamalıyız. Salçayı sarımsak tozu, nane ile karıştırabiliriz ya da hazır pizza sosu alabilirsiniz. Daha sonra kaşar peynirini rendeleyip hazır rendelenmiş mozzarella peyniri ile karıştırmalısınız. Zeytin ve dileğe göre sosis veya biber koyarak lezzete lezzet katabilirsiniz. Tüm malzemeler hazır olduktan sonra, yufga ekmeğinizi alacak bir tavayı ocağa koymalısınız.

Yufkanızı tavaya, salçanızı yufka ile buluşturmaktan asla çekinmeyin. Tüm bunlardan sonra, kaşar peynir hariç tüm malzemeleri istediğiniz gibi koyun. En güzel kısımlardan birine geldik, kaşar peynirini bu lezzet ile buluşturmaya.

Tavanın üstünü kapatın, ocağı orta ateşte tutun. Daha sonra üstündeki kaşarlar eriyene kadar kendi halinde bırakın ama dikkatli olmasınız yoksa yufkanın altı yanabilir eğer yanma belirtisi gösterirse ocağın ısısını düşürebilirsiniz.

Her lezzetli şey gibi tava pizzanın da sonuna geldik. Tavanın üstünü açın ve önce o lezzetli kokuyu duyumsayın. Evet işte şimdi afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR