Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Gücümüze güç katar mısınız?

Gücümüze güç katar mısınız?

Ulusal basının temeli, yerel basındır. Ülkemizde maalesef yerel basının değeri fazla bilinmiyor. Bundan dolayı yerel basın adeta can çekişiyor. Gazeteler kapanıyor ya da iflasın eşiğine geliyor…

Tabii ki her mesleğin kendine göre zorlukları, sorunları var. Mesleğimizin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmamız lazım. Böylece siz okuyucuların nezdinde daha fazla değer göreceğimizi sanıyorum. Güçlünün değil, haklının yanında olmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca şehirdeki birçok gazeteci arkadaşımın da dediği gibi bu meslek aşk, sevgi ister. Bunlar yoksa yapamazsınız, başarılı olmanız da mümkün değil.

İnanın, bir gazete çok büyük emeklerle, çabalarla hazırlanıyor, basılıyor. O kadar insan bir araya gelip, siz okuyabilesiniz diye emek harcayıp günlük gazete çıkarıyor. Niye? Hemşehrilerimizin her şeyden haberi olsun, şehirde neler oluyor bitiyor bilsin diye. Nasıl ulu çınar en ince kökleriyle suyu topraktan emmeye başlar ve böylece en ücra yaprağını besler. İşte yerel basında o ince kökler gibi ulusal basını besler. Ulusal basın da ülke gündemini oluşturur. Eğer yerel basına gereken değer verilmezse, ülke gündemi de büyük sarsıntıya uğrayacaktır.

Buradan genç arkadaşlarımıza sesleniyorum. Boş şeylere para harcayıp, sağlığınızdan olacağınıza, o parayla bir gazeteye abone olun. Şehirde olan bitenden haberiniz olsun, bulunduğunuz şehirdeki yerel basını destekleyin. Unutmayın sizin 5 dakikada okuyup geçtiğiniz bir haberde kaç kişinin emeği var bir düşünün. Yerel basın, hem ulusal basının, hem de ülke gündeminin can suyudur. Bunu unutmayalım.
Her eve, her işyerine bir gazete şart; abonesiz ev, işyeri kalmasın.

Yazar, muhabir, grafik tasarım ve yönetim kadrosu olarak gazetemizin ciddi manada bir başarı gösterdiğine inanıyoruz. Bununla ilgili gayet olumlu geri dönüşler de alıyoruz. Diğer yandan eleştirileri de dikkate alarak, daha iyiye gidiyoruz. Gazetemiz satır satır okunuyor. Az önce de bahsettiğim gibi gazetelerin internet ortamında daha çok tercih edilmesinden dolayı ve daha fazla okura hızlı bir şekilde haber ulaştırmak adına akıllı telefonlar için uygulama geliştirdik. Telefonunuza indirir ve takip ederseniz, gücümüze güç katarsınız…

Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Herkese iyi ve sağlıklı günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR