Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Evlilik-aşk denklemi

Evlilik-aşk denklemi

Sıklıkla karşılaşırız değil mi; evlilik aşkı öldürür mü? sorusuyla. İnsanlar sürekli buna yanıt arar ve bu konu ile ilgili tartışır, fikir beyan eder. “Benim neyim eksik” diye düşündüm ve yazmaya başladım. Keyifle okumanızı ümit ediyorum…

Konunun uzmanı değilim. Ancak tecrübelerim nispetince anlatayım. Herkes birbirinin aynısı değil tabii. Yazdıklarım daha genel…

Direkt, lafa turistik şehir turu attırmadan söyleyeyim; evlilik aşkı öldürmez. Ama adamına, madamına göre değişir. Ayrıca, sizin yaşantınıza saygı göstermeyen, ‘biz’ olamayıp sürekli “Ben” diyen bir kişi sizi sevdiğini söylese de inanmayın. Arkanıza bile bakmadan ondan uzaklaşın. Saygı önemli. İnsan sevdiğine saygı duyar.

İki medeni insan olarak oturup konuşamadığınız insanlara bırakın gönlünüzü vermeyi, selam dahi verilmez. Dolayısıyla ‘insan evladı’ olduğuna yüzde 100 inandığınız insanlarla ömrünüzü birleştirin. Yoksa hayat zindan olur. İnsan, karşısındaki kişiye saygısını gösterdikten sonra aşk olur gider. Hem memleketin durumu da malum. Kadına şiddet, kadın cinayetleri gibi konular sürekli gündemde. Bu gündemin bir parçası olmaktan sakının.

Ha bir de aşk için evlilik yapılır mı? Bu soru da aslında üzerine düşünülmesi gereken bir soru. Aşk için evlenilir mi? Tam olarak değil. Yani, evliliğin amacı aşk değil.

Bir de ‘evlenince düzelir’ düşüncenizden vazgeçin. Düzelmez. Hatta var olan sorunların yanına yenileri eklenir. Ayrıca herkese ‘ruh doktoru’ muamelesi yapmanın da bir manası yok.

Seveceğiniz, sevileceğiniz, saygı duyacağınız, saygı göreceğiniz insanları tercih edin evlilik için.

Haftaya yeniden bu köşeden buluşmak dileğiyle. Esenlikler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR