Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Egemenlik milletindir

Egemenlik milletindir

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zafer kazanan milletimizin kurduğu Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü. Kutlu olsun.

Bütün mirasını çok sevdiği ulusuna bırakan, dünya tarihinin en büyük devrimcilerinden olarak gösterilen Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı’nın küllerinden bir Cumhuriyet kurdu. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin oldu. “Yenilmez” denileni yendi, “olmaz olmaz” denileni oluruna vardırdı, tüm cihana örnek olan bir bağımsızlık mücadelesiyle makus talihi yendi. Bu mücadele ve zafer, mazlum uluslara umut oldu. Saygıyla anıyoruz.

 Her sene tartışılır; ‘muhafazakar halkımız Cumhuriyeti, Cumhuriyet Bayramı’nı benimsedi mi benimsemedi mi’ diye. Bence Cumhuriyet yurdumuza, Anadolu’muza gerçekten çok yakıştı. Ahali de Cumhuriyeti hem sevdi hem de benimsedi. İnsanımız, ‘Cumhuriyetçi’ olduğunu söyleyen bazı isimlerin inanca yönelik bakışını, ‘din düşmanlığını’ kabul etmedi, etmiyor ve etmeyecek de. Halkımız, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalması için dua etti, etmeye de devam ediyor. Cumhuriyeti hep sevdik, hep benimsedik, koruduk, kolladık.

Türk Milleti’ne hizmet ederek, emperyalizme karşı millet ile birlikte bağımsızlık, özgürlük destanı yazan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatan, millet, bayrak uğruna gazi ve şehit olan milletimizin her bir ferdinin mekanı cennet olsun. Milli Mücadelemizden bu yana büyük bir fedakarlıkla vatan, millet, bayrak uğrunda yaşayan, alın teri döken Türk Milleti’nin her bir ferdine saygı ve minnetlerimi sunuyorum.

Bir kez daha Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Bu millet her zaman onu sevgisiyle, saygısıyla sonsuza dek yaşatmayı sürdürecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR