Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Akıl ve vicdan

Akıl ve vicdan

İnsan doğar, gelişir, büyür ve sürekli öğrenmeye devam eder. Öğrenmek insanoğlunun en önemli gelişim kriterlerinden birini oluşturmaktadır. İnsanın insan olarak yaşamına devam edebilmesi okuması ve çevresini gözlemleyerek yeni bilgilere ulaşması ile mümkündür.

Öğrenmenin ana kriterini oluşturan ana kriter ise akıldır. Akıl insanı diğer canlılardan ayıran en önemli husustur. İnsan aklı sayesinde düşünerek yaşamını idame ettirmektedir. Hani insanlara soruyorlar ya bir insanda aradığın özellikler neler diye? Güzellik, zenginlik, karizma, yakışıklılık gibi cevapları sık duyabiliyoruz. Ama bana sorarsanız bir insanda aranması gereken en önemli özellik aklını kullanabilmesidir. Aklını kullanamayan insan başkalarının himayesinde yaşamaya mahkumdur.

Diğer bir hususa değinecek olursak vicdan meselesi. Vicdan bir insanı insan yapan ana öğelerden birini oluşturmaktadır. Eğer bir insanda vicdan yoksa o insandan her şey beklenebilir. Akıl ve vicdan bir ayrılmaz bütündür bana göre. çevremizde, işimizde arkadaşlıklarımızda vicdanlı ve akıllı insanlarla çalışmak emin olun işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Bu hafta sizlerle akıl ve vicdan meselesini ele aldım gelecek hafta görüşmek dileğiyle esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR