Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Zulüm dayanılmaz olmuştur

Zulüm dayanılmaz olmuştur

Suriye’de çocuklar ölüyor. ABD ve ardından da Rusya’nın bombalaması sonucu onlarca çocuk bu dünyadan göçüp gidiyor. Suriye’de çocuklara ve sivil vatandaşlara yönelik katliamı şiddetle, nefretle kınıyor, yıllardır sürmekte olan bu zulmü sonlandırmak, faillerini cezalandırmak için dünyayı görev ve sorumluluğa davet ediyorum

Devletler, uluslararası kurumlar, sivil toplum örgütleri on yıllardan beridir korkunç bir körlük ve duyarsızlıkla hadiselere seyirci kalmaktadır. İnsanlığın duyarsızlığı katliamcılara cesaret vermekte, başta BM olmak üzere barış amaçlı birçok kuruluş zalimleri adeta ödüllendirmektedir.

Yüzlerce benzer savaş suçu, önemsiz beyanatlarla geçiştirilerek, dünyanın gözü boyanmakta, gerçekte ise zulme gizli- açık izin ve imkân verilmektedir. Dünyanın seyrettiği bu katliama artık birilerinin dur demesi lazım.

İşgal, yağma, talan ve en feci ölümlerle bölgeyi işgal ederek egemen olmak isteyen güçlere tepkimiz, pratik yaptırım ve sonucu olmayan kınama açıklamalarıyla geçiştirilemez diyoruz. Yaşananlar dayanma sınırını çoktan aşmıştır. Zulüm dayanılmaz olmuştur.

Kelimelerin, beyanların anlamını yitirdiği, sözün tükendiği noktadayız. Bu vahşete, bu zalim zorbalığa daha fazla sessiz ve seyirci kalınamaz. Mazlumların gözyaşı zalimlerden hesap sorularak dinmeli, dindirilmelidir.

Özellikle ve öncelikle bütün İslâm ülkeleri, bütün ümmet, insanî, dinî, tarihî sorumluluğunun bilinciyle gelişmelere önleyici bir etkiyle müdahil olmalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi göstermelik ve tepkileri yatıştırmaya dönük müdahaleler sadece katillerin işine yaramaktadır. Vatandaş olarak biz  kalıcı barış sağlama adına başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı yetkili kurum ve organlarıyla harekete geçmeye davet ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR