Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçim adım adım yaklaşıyor

Yerel seçim adım adım yaklaşıyor

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık altı aylık bir zaman dilimi kaldı. Son günlerde farklı farklı insanlar aday adaylıklarını açıklamaya başladılar. Kimisi basın toplantısı yaparak aday adaylığını açıklarken kimileri de eş, dost sohbetlerinde aday adaylığından bahsederek destek arayışlarını sürdürmekte.

Bu arada kamu görevi yapan ve gönlü  belediye başkanlığında olan kişilerde, kamu görevinden istifa etmeden önce tutunacakları dal aramakta. Şayet aday olamaması durumunda daha iyi bir görev için “söz” almak çabasında.

Yani anlayacağınız yerel seçim atmosferi gerek alenen veya gerekse de kapalı kapılar ardında şiddetli esmektedir. Özellikle üç dönem şartının bazı belediyelerde esneyebileceği  olumlu haberi ile herkes aday adaylığına başvurmakta.

Konya’daki 31 ilçe belediye başkanlarından biri hariç hemen hepsi yeni dönem için aday. Sadece Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday adayı olmayacağını kapalı kapılar ardından söylemekte.

Şimdiye kadar ilk defa basın toplantısı düzenleyerek Meram Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Zekeriya İncili ziyaretlerini sürdürmekte. Meram halkının büyük bir çoğunluğu ise mevcut Belediye Başkanı Fatma Toru’nun bir dönem daha belediye başkanı olarak kalmasından yana. Yaptığı yatırımlar ve projeler ile adından ülke çapında bahsedilen Başkan Toru, halkın birinci tercihi.

Üç dönem şartına takılacağı yönünde söylentiler yayılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi adeta çağ atlattığı Karatay ilçesindeki vatandaşlar bırakmak istemiyor. 35 yıllık belediyecilik tecrübesi ile adeta Karatay’ın makus talihini değiştirerek yepyeni ve modern bir Karatay ilçesine dönüştüren Başkan Hançerli’nin durumu en çok merak edilenlerin başında gelmektedir.

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi’de ittifakın bozulmasının ardından Konya’da güçlü adaylarla seçime girmek için çalışmakta. Parti il yönetimi Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı için Konya’nın bildiği isimlerle temas halinde olduğu sızan haberler arasında. Yakında MHP’nin adayları belli olur gibi geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR