Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni yıla merhaba

Yeni yıla merhaba

Yeni bir yılın ilk mesai gününe başladık. 2017 yılının bu ilk gününde herkese gönülden bir “merhaba” demek istedim. Aslında gülerek söylenen bir “merhaba” içerisinde nice iyi dilekleri barındırır. Yeni bir yılda ve yeni bir günde bir tebessümle gelen merhaba ,arkadaşlık ve sevgi başlangıcı bir kelime.

 

 

Her gün güne güzel ve hoş başlamanın sırrı uyandığımızda bile ,yeni bir hayata ve tüm doğaya veya ilk gördüğümüze merhaba diyebilmek. Karşımızdakine olan sevgimizin ve değer verdiğimizin en güzel dışa vurumudur. “Merhaba” kelimesi içten, samimi ve sıcak bir duygudur.

 

 

Her yeni bir gün, her yeni insana söylenen sıcak bir “merhaba” bizlere verilen en büyük armağandır.Bu nedenle , sevgilerimizi  içimizde hapsetmeden söylemeliyiz. “Merhaba” diyerek insanların bize olan inancını ve güvenini tazelemeli, onlara bizden zarar gelmeyeceğini bu sihirli sözle ifade etmeliyiz.

 

Aslında evden çıktığımız aman işyerimize gidinceye kadar gördüğümüz insanlara söyleyeceğimiz bir “merhaba”ya kuşku ile yaklaşıp bu iyi niyetimize tepkisiz kalanlar, sevgilerini içine hapsedenler olabilir.Oysa ki sevgi;paylaştıkça büyüyor ve büyüdükçe insanı etkiliyor.

 

Zaman mı değişti, yoksa bizler mi bilemiyorum. Ama şimdilerde bir çoğumuz hayatı yarış pistinde yarışan atletler misali yaşamaktayız. Evden işe veya okula gidiyor, tekrar akşam eve derken adeta maraton koşan atlet misali günleri harcıyoruz.

 

Bu sefer bir değişiklik yapalım ve yeni yılın bu ilk iş gününde hayata dört elle sarılarak canı gönülden dostlarımıza sıcak bir “merhaba” diyelim. Yeni bir yıla ve bu yeni yılın ilk iş gününe başlarken bütün okuyucularımıza ve dostlarımıza coşkulu bir “merhaba” diyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR