Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni sistem başlıyor

Yeni sistem başlıyor

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından toplanan Gazi Meclis’te yeni seçilen milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladılar. En yaşlı üye sıfatıyla İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Gazi Meclis’te dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmesini sağlamış oldu.

23 Devlet Başkanı, 9  Başbakan ve 6 Meclis Başkanı’ın katıldığı muhteşem bir tören ile  Türkiye’nin yeni sisteme geçişi Beştepe Külliyesinde resmen başladı. Türkiye’nin bürokratik oligarşiden kurtuluşunu ve 2023 hedefinin önünün açılacağını müjdeleyen bu muhteşem geceden sonra ülkemizin büyük atılım ve hamlelere sahne olacağı da kesindir.

Ülkemizi yeni sistemle tanıştıran 24 Haziran seçiminin ardından devreye giren başkanlık sistemi, sadece ülkemizin kalkınmasına değil, bölgeninde kalkınmasından çok önemli rol oynayacaktır.  Yeni başkanlık sisteminde bazı bakanlar dışarıdan atanırken, bazı bakanlıkların müsteşarları da bakan olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli bir araya gelerek yeni kabine hakkında konuştular. 'Cumhurbaşkanlığı Kabinesi' olarak adlandırılan yeni sisteme göre: Cumhurbaşkanı teşkilat şemasında Erdoğan'a bağlı çalışacak makamlar şöyle sıralanıyor:

3 Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 9 Devlet Kurulu'nun Başkanlığı, 4 Ofis Başkanlığı, ayrıca TBMM Başkanı, Başkan vekilleri, Grup Başkanı ve Grup Başkan Vekilleri ile Bakan Yardımcıları önümüzdeki günlerde atanacak.

Meclis kulislerine göre büyükelçi, vali ve genel müdür düzeyindeki 500 bürokrat da hesaba katıldığında 750 kişilik dev bir kadro oluşuyor.  Yine Gazi  Meclis kulislerine göre, temmuz ayı içerisinde açıklanması beklenen yeni kabinede, halen görev yapan bazı müsteşar ve bürokratların da yer alması bekleniyor. Erdoğan yeni kabineye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ömer Çelik' Faruk Çelik, Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı’nın da kabinede yer alacağı bekleniliyor. Her Bakanlığa ayrıca  2 veya 3 Bakan Yardımcısı atanacak.

 Siz bu satırları okurken Türkiye’nin yeni sisteminin mimarları da belli olmuş olacaktır. Burada yapılması gereken en güzel şey, vatandaş olarak yeni sisteme ve onu yöneteceklere son derecede güvenerek yardımcı olmaktır. Her şey  daha güçlü ve büyük Türkiye için olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR