Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Virüs insanlığı öldürüyor

Virüs insanlığı öldürüyor

Virüs insanlığı öldürüyor

Koranavirüs salgınında Türkiye yaklaşık iki ayı geride bıraktı. 11 Marttan itibaren alınan tedbir ve uygulamalar ile korona virüsün hızı günden güne aşağıya doğru oldu.

Her gün vaka sayısında belli düşüş yaşanırken, günlük ölüm oranları da artık ikili rakamlara doğru geriliyor. İnsanoğlu zamanla her şeye alışıyor. İlk günlerdeki o endişeli bekleyiş azda olsa bertaraf edilmiş görünüyor. Ekranda beliren tablo sayıdan ibaret sayılıyor. Oysa o rakamların her biri insan ve takır takır ölüyorlar. Konya'da da alınan doğru tedbirler vaka sayısında düşüşü getirdi.

Bugüne kadar tedavisi yapılan ve sağlığına kavuşan yüzlerce taburcu edildi. Hastalık şüphelileri ise tedavi altındalar. Ancak sadece devletin alacağını tedbirlerle bu beladan kurtulmak mümkün değil. Vatandaşın da aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bu birlikte verilmesi gereken bir savaş. Tamam, sıkıldık, strese girdik, yaşam standartlarımızdan ödün verdik.

Hepsine kabul ama maalesef başka şansımız da yok. Bize düşen sabır, biraz daha sabır. Koronavirüs sürecinin ucu açık, kaç ay süreceği salgının ne zaman biteceği belli değil. Alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile hastalık sürecinin kısaltılması on görülüyor. Öyle görünüyor ki virüs tamamen son bulduğunda ortaya çıkacak tablo her ülke için derin izler bırakacak. Yolun sonunda, ekonomik çöküntü ile mücadele başlayacak. Canını kurtaran insanoğlu, ekonomik kayıplarının telafisine yoğunlaşacak. Yani yarın da sıkıntılı geçecek... Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Rusya'ya birçok lider, bir yandan virüs ile baş etmeye çalışırken bir yandan da ülkesini ekonomi canavarına yem etmeme mücadelesi veriyor. Fırtına geçip hasar ortaya çıktığında en çok yara alan liderler olacak.

Türkiye hariç kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, acıları ile ilgilenmiyor. Virüs, insanı da insanlı-ğı da öldürüyor. Türkiye sağlık altyapısı en iyi olan ülkeler arasında. Dün yediden yetmişe herkesin karşı çıktığı, ‘ne gerek var dediği' o koca Şehir Has-taneleri, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastaneleri adeta can simidi oldu.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR