Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Virüs değil bu gıda terörü bizi öldürür!

Virüs değil bu gıda terörü bizi öldürür!

Virüs değil bu gıda terörü bizi öldürür!

Koronavirüs nedeniyle halkın marketlere akin ettiği bu günlerde bazı firma ve kuruluşlar fa hiş fiyatlarla ürünlerini satmaya çalışmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı halkın sağlığı ile oynayan  45 firmayı ve 55 ürünü kamuoyu ile paylaştı. Halkın sağlığı ile oynayan et ve süt ürünlerinde sahtecilik yapan firmaların isimlerini tek tek ifşa etti.

Konyadan firmaların olmadığı bu listede tanıdık pek çok firma isimleri bulunmaktadır.

Genelde et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin olduğu listedeki firmalara bakanlıkça büyük cezalar verilmektedir.

Konyamızda  her türlü ürünün  güvenli ve hijyen şartlarda üretimi yapıyor. Süt ürünlerimiz de öyle ama biz yine de kendi markamızı değil başka markaları tüketmeyi tercih ediyoruz. Oysa bize dana eti yerine at yedi yedirmişler.

Bu konuya dair onlarca yazı, yüzlerce haber yapıldı. Neden kendi yerel ürünlerimizi tercih etmiyoruz anlamış değilim. Fiyat farkı diyeceğim, arada ciddi bir fiyat farkı yok. Nedir cazip gelen bilmiyorum, bilen varsa bize de anlatsın…

Yerel marka ürün kullanmak sadece güvenli ürün demek değildir. Aynı zamanda bu şehrin istihdamına katkı sağlamak, şehre vergi vermek demektir.

Yerel marka almak şehrine karşı en önemli görevindir. Bu şehirde yaşıyor isek birbirimize destek vermek zorundayız.

Ama biz onları değil başka illerin ürünlerini alıp, kendi şehrimiz yerine başkalarının şehrine katkı sağlıyorsak o zaman “bu şehir niye kalkınmıyor, neden işsizlik var” diyerek yakınmayacağız.

Şehrimizde Türkiyeye mal olmuş ve herkes tarafından tanınan bir sürü markamiz var. Bizde bu markaları alarak hem yerel kalkınmaya hem ülke ekonomisine ve hemde işsizliğe çare bulmuş oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR