Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Vatandaşlığın ölçüsü vergi vermekle başlar

Vatandaşlığın ölçüsü vergi vermekle başlar

Vergi bilincini topluma yansıtmak, hatırlatmak, özellikle okul çağlarındaki gençlerimize, çocuklarımıza vergi bilincini aşılatmak, verginin ne olduğunu anlatmak maksadıyla düzenlenen  Vergi Haftası, her yıl Şubat ayının son haftası ile Mart ayının ilk haftasında Türkiye genelinde kutlama programları ve ziyaretler ile gerçekleşmektedir.

Vatandaşlığın en önemli göstergelerinden, aynı zamanda devlet olmanın, egemenlik kurmanın önemli araçlarından bir tanesi vergidir. Kamu harcamalarının ve kamu hizmetlerinin icra edilebilmesi bakımından vatandaşlık görevi olan verginin ödenmesi önemli bir husustur.

Çünkü, devletin ayrı bir gelir kaynağı söz konusu değildir. Devlet, fiilen mal üreten bir kuruluş, bir örgütlenme değildir. Hizmet üreten, ülkenin eğitiminden, sağlığına, güvenliğine, sosyal hizmetinden, sosyal güvenliğine tüm alanlarda kamu harcamalarının finansmanını sağlayan önemli araçlardan bir tanesi şüphesiz vergidir.

Türkiye ve Aziz Türk Milleti elbette devletini yaşatmak, vatandaşlarına daha iyi kamu hizmeti sunmak bakımından böylesine kutsal bir vazifeyi severek icra etmektedir. Bu konuda bilinç oluşturulması fevkalade önemlidir. Nitekim, 16 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, daha şeffaf, hesap verebilir ve kamu vicdanını huzursuz etmeyecek bir yol ve yöntem ile ülkemizi idare etmektedir.

Dolayısıyla vatandaşlarımız verdikleri her bir kuruşun hizmete döndüğünü, kendilerine hizmet olarak yapıldığını bilmeleri önemlidir. Vatanseverliğin ölçüsü vergi vermekle başlar. O yüzden hamasi nutuklar yerine, en önemli görevimizi tüm vatandaşlarımızın icra etmesi gerekir.

Vergi, çok kazananın çok vergi verdiği bir sistemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geliştikçe, büyüdükçe elbette dolaysız vergilerin oranı her geçen gün artacak, dolaylı vergilere de ihtiyaç kalmayacaktır. Dolaylı vergilerin oranı düştükçe de sosyal adalet ve gelir eşitsizliğini engelleyen faktörler de birer birer ortadan kalkmış olacaktır.

Vatandaşlık görevlerimizden biri olan vergi vermek konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Daha iyi ve daha yaşanılır bir Türkiye için herkes vergisini kuruşu kuruşuna vermelidir. Vergilerimizi ödemeyi severek, gönülden gelerek ve geleceğimizi düşünerek yerine getirilmesi gereken bir vazife olarak görmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR