Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Bilindiği gibi ülkemizin ekonomisinin çıkış kaynağı olarak görülen turizmin daha iyi anlatılması için her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanmaktadır.

Hafta boyunca gazeteler, dergiler, radyo ve televizyon turizmin önemini belirten yayınlar yapar. Ayrıca ülkemizin turistik yerleri tanıtılır. Yerli ve yabancı turistlere karşı nasıl davranacağımız açıklanır. Turizmin ülkemize kazandırdıkları ve kazandıracakları örneklerle ve önemle anlatılır.

Özellikle son yıllarda gelişen turizm algısını daha da iyi bir duruma getirmek ve gizli kalmış tarihi ve turistik eserlerimizi tanıtmak için Turizm Haftası çok önemlidir. Öyle ki Turizm Haftası’nın amacı, turistik yerlerimizi tanıtmak, ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamaktır. Ülkemize gelen yabancı turistleri memnun etme yollarını açıklamaktır.

Gelişen teknoloji ve ekonomik şartlardaki uygunluk nedeniyle insanlar daima yeni yerler görmek, bigiler kazanmak, eğlenmek, dinlenmek isterler. Alışveriş yaparlar. Daha sağlıklı olmak ve bazı hastalıklarını tedavi etmek için kaplıcalara, içmecelere giderler. Dağcılık, avcılık gibi sporları yapmaya elverişli yerlere gederler. Dini vecibeleri yerine getirmek için kutsal yerleri ziyaret ederler.

Turizmi sadece deniz, kum ve güneş olarak algılamamalıyız. Turizmde çeşitlilik gelen turist açısından çok önemlidir. Adeta bir açık hava müzesi konumundaki ülkemizde de son yıllarda turizm çeşitliliği konusunda önemli adımlar atılmıştır.

Sağlık, doğa, kaplıca, dini ve kültürel turizm imkanlarımız ile dünyanın hayran olduğu bir ülkemiz vardır. Ülkemizde bulunan bu turizm çeşitliliğini daha iyi değerlendirerek aynı zamanda ülkemizin tanıtımı ve ekonomisine de faydalı oluruz.

Ülkemiz, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, iklimi, denizi, kumu, misafirperver insanları ile dünyanın en güzel turistik bir ülkesidir. Yabancı turistlerin aradığı, tekrar tekrar geldiği cennet ülkemiz Türkiye, son yıllarda sayıları hızla artan yabancı turistleri misafir etmektedir.

Yurdumuzda turizm hareketleri son yıllarda canlandı. Özellikle son yıllarda büyük turizm yatırımları yapıldı. Yabancı turistlerin rahatlıkla konaklayacakları modern oteller ve moteller yapıldı. Temiz, ucuz, lezzetli Türk yemekleri sunan lokantalar açıldı. Plajlar, kampingler, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ile turiste en iyi hizmet getirildi. Böylece özellikle yabancı turistler güvenle, rahatlıkla, mutluluk içinde yurdumuza gelmekte ve kalmaktadır.

Vatandaş olarak bizde turizmin kalkınması için elimizden geleni yapmalıyız. Turizm hareketliliği nedeniyle ülkemize girecek olan döviz, kalkınmamızın da temeli olacaktır. Türk misafirperverliği ve dürüstlüğü ile turizmin kalkınmasında yerimizi almalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR