Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tayyip Bey’in meselesi

Tayyip Bey’in meselesi

16 Nisan Referandum tarihine adım adım yaklaşırken, “evet” ve “hayır”cılar arasındaki rekabette olanca hızıyla devam etmektedir. “Evet” diyecek olanlarla “hayır” diyecek olanlar arasında yaşanan kıyasıya rekabet fazla abartılmaya başlandı gibi.

Hatta işi o denli abartmaya başladılar ki, neredeyse “evetciler” ve “hayırcılar” savaşı çıkacak gibi. Amerika’da çıkan kuzeyli ve güneyli savaşını andırır “evetciler            ve “hayırcılar” savaşı yaşanmaya başladı adeta.

Vatandaşımız gündelik konuşma dilinde bile  şayet referandum da “evet” diyecekse “hayır” kelimesini, “hayır” diyecekse “evet” kelimesini kullanmaz hale geldi. “Hayırlı cumalar” veya “hayırlı işler” gibi cümleler kullanmak neredeyse suç olarak algılanır oldu.

“Evet” ve “hayır” cılar arasında yaşanan bu denli karşılıklı sataşmalar 16 Nisan tarihine kadar da süreceğe benziyor. Tabi bu arada sokakların nabzını tutan biri olarak sokaklardaki vatandaş “evet” diyecek gibi görünüyor. Ancak sosyal medyada da “hayır” cılar daha çok gibi görünüyor.

“Evet” ciler sokakta, “hayır” cılar da sosyal medya da önde gözükse de referandumun kaderini daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi kararsızlar belirleyecek. İşin bir diğer ilginç yanı ise, “evet”cilerin nerdeyse yüzde sekseni “evet” vereceğim demiyor. Onlar sadece “Tayyip’e vereceğim” diye görüşlerini bildiriyor.

Anlaşılan o ki, referandumda en son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde durmaya devam ediyor. Vatandaş bu değişimin bir parti meselesi olduğunu değil Tayyip Bey’in meselesi olarak algılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR