Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sosyal medya kullanırken dikkat edilmeli

Sosyal medya kullanırken dikkat edilmeli

Sosyal medya kullanırken dikkat edilmeli

71 milyon akıllı telefonun kullanıldığı ülkemizde, sosyal medya da hiç şüphesiz en vazgeçilmezler arasında. Hemen herkesin kullandığı sosyal medya da gerçek veya uydurma her gün yüzlerce olay aktarılmaktadır.

Sosyal medya doğru kullanıldığı yarar hiç şüphe yok ki, yararlı bir mecradır. Ancak günümüzde sosyal medya kullanıcılarının bir çoğu, yalan veya kişisel bilgiler içermektedir. Sosyal medya denilen uçsuz bucaksız karanlık, hepimiz için bir tehlike demektir.

Yediden yetmişe herkesin kullandığı ve günde en az bir kere girdiği “facebook” veya “twitter” gibi sosyal medyada şahsi bilgileri paylaşmak büyük sıkıntılar yaratabilir. Güvenlik uzmanlarının bütün uyarılarına rağmen, nedense kişisel bilgilerimiz sosyal medyada yer almaktadır.

Herhangi bir ölüm ilanında, doğum duyurusunda veya hastalık halinde “anasının adını” veya babasının adını paylaşanlar her zaman için büyük tehlike altındalar. Buradaki bilgilerle insanların ailevi mahremiyetleri kalmadığı ve güvenlik sorunları yarattığıda artık aşikardır.

İçinde bulunduğu durumu anlatanlardan tutunda insanların merhamet duygularını uyandırmaya kadar bir çok saklı kalması gereken sırlarını sosyal medyada paylaşanlar, ekonomik olarak sıkıntı çektiğini söyleyenler ve hatta evlenmek istediğini açıkca ilan edenleri hepiniz görmüşünüzdür.

Ancak sosyal medya insanların bu durumuna çare olamaz. Aksine insanların içine düştükleri durumdan fayda sağlayarak, onların daha bir çıkmaz içine girmesini sağlar. O nedenle sosyal medya denilen vazgeçilmeze dikkat etmemiz gerekir.

Sosyal medyada yayılan her haber veya isteğe biraz kuşkulu yaklaşmak gerekir. Hatta mümkünse bu gibi haberlere karşı duyarsız kalınabilir. Bu tür sosyal medya simsarları nedeniyle, iyi niyetle ve gerçek yapılan paylaşımlarda aynı damgayı yemektedir.

Sosyal medya kullanırken çok dikkatli olmalı, kimlik ve şahsi bilgilerimizi hiç paylaşmamalıyız. Çünkü ileride başımız ağrıyabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR