Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Siyaset araç mı, amaç mı?

Siyaset araç mı, amaç mı?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar mazbatalarını alarak teker teker görevlerine başlamaktadır. Hizmet amaçlı olan bu yeni görevler için ellerinden geleni yapacaklarını söylemekteler.

Ancak birileri  yeni görevlerine başlarken birileri ise küskünler sınıfına girmiştir. Aslında siyaset  öyle bir iştir ki, bazılarına göre hizmet için bir araç, bazılarına göre bu aracı kendi bencilliğinde kullanmak, bazılarına göre gelecek kapısı gibi görmek,  yükselme ve şahsi çıkarlarında kullanma aracı olarak görürler.

Aslında siyaset ülke ve vatandaşların huzur ve rahatı için kullanılan bir araçtır. Ama ne hikmetse kendisine koyun bile güttürülmeyecek bazı kimseler, birilerinin sırtından siyaset kanalı ile bir yere gelince ben neymişim havasına kapılıyorlar.

Ben yoksam gerisi tufan düşüncesi hakim oluveriyor. Ben öyle siyaset kanalı ile bir yere gelenleri biliyorum ki, onların bazılarına odacılık yaptırmam. Adam herhangi bir siyasi parti kanalı ile birilerinin desteği ile Belediye başkanı, Belediye meclis üyesi ve başka bir makama gelmiş.

Eğer bir başka seçimde kendisi tekrar değerlendirilmezse kıyameti koparıyor ve hayatında hiç bir şekilde gelemeyeceği yere parti kanalı ile geliyor. Sonra bir bakmışınız kendisini adam yerine koyan partisine ver yansın ediyor. Daha düne kadar övdüğü prensipleri al aşağı ediyor.

Aslında siyaset görev yapmak isteyenler için bir araçtır.  Burada mücadele verir başarır başaramaz, ama bana bir yer verilmedi diye düşündüğü davaya düşmanlık yapamaz. Küsersiniz, bazı şahıs ve kişilere kızabilirsiniz, ama düşmanlık yapamazsınız.

Çevremize baktığımız zaman Ak Parti, MHP, CHP ve diğer partiler içerisinde de kırgın ve küskün bir çok insan var. Bunun hesabını ise partisinin kazanmaması ile almaya çalışıyorlar. Yani partisi başarısız olursa orada oturanların hesabını görme fırsatı kolluyor. Bu düşünce bürokrasi kesiminde de var. Dün makama gelmiş oturmuş, bu gün alınmış ver yansın ediyor.

Partinin yanlış politikalarını görebilirsin, bundan dolayı başka partiyi de destekleyebilirsin. Ama beni bir yere getirmediler, tekrar seçmediler diye ders vermeye çalışırsan bunun adı menfaatçiliktir. Dün bir yerlere geleyim diye mücadele verirken, bugün ben yokum diye çark etmeye çalışmak siyasi ahlaksızlıktır. Hele daha önce seçilmiş olup ta tekrar seçilemeyenlerin böyle hesap içinde olması ayrı bir siyasi ahlaksızlıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR