Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sivil toplum ve din

Sivil toplum ve din

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından  Mardin’de düzenlenen 14. Ufuk Turu toplantıları sona erdi. Bu seneki konusu “sivil toplum ve din” olan toplantılara Türkiye’nin yedi bölgesinde bulunan 63 şehirden 170 kişi  ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna üye 235 kişi olmak üzere toplam 405 kişi katıldı.

 

İnsanlarının sıcaklığı, güçlü kültürel bağları ve sosyal yapısı ile bu yıl Mardin’de yapılan toplantılarda yeni Türkiye’nin panoraması ortaya çıktı. Sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler tarafından sunulan tebliğler, aralarında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun ve Yasin Aktay olmak üzere katılımcılar tarafından  üç gün süresince büyük ilgi ile takip edildi.

 

4 Ayrı oturum halinde gerçekleşen toplantılarda  “sivil toplum ve din” üzerine çok çarpıcı ve ilgi çekici konular izleyenlere sunuldu. Ayrıca sivil toplu istişare toplantılarında katılımcılar bölgeden iştirak eden kuruluş temsilcileri ile tanışma ve kaynaşma imkanı da buldular.

 

15 Temmuz hain kalkışma sonrası yaşanan travmalardan tutunda 16 Nisan tarihindeki referandumun ardından Türkiye’nin önünün açılmasına kadar bir çok konunun tartışıldığı toplantılara bölge halkının da büyük katkısı oldu. Yeniden hayat bulmaya çalışan Mardin ve Mardinliler özellikle Konyalılara karşı çok kardeşce ve büyük bir ilgi ile sarılarak kendilerini yabancı hissetmelerinin önüne geçti.

 

Bölge halkının tutum ve davranışları toplantılara katılan herkes tarafından takdir ve hayranlık kazandı.Millet olarak ilahi buyruğa uyduğumuz ve din kardeşliğini ölçü olarak aldığımız durumda ırkçılığa dayalı taassubun kendiliğinden kaybolacağı söylenen toplantılarda birlik ve kardeşlik mesajları verildi.

 

14. Ufuk Turu toplantılarının sona ermesinin ardından sonuç bildirgesini okuyan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, daha hakkaniyetli ve özgür bir dünya  ile güçlü Türkiye için ktılımcı sivil toplum kuruluşları ve üyelerinin üzerlerini düşeni yapmakta kararlı olduğunu söyleyerek bu yıl ki toplantıyı sonlandırdı.

 

Her yıl geleneksek olarak düzenlenen Ufuk Turu toplantıları hiç şüphe yok ki, milletimizin birlik ve beraberlik duygu,duygu, düşünce ve pratiğinin pekiştiği bir toplantı olup bölgemiz, ülkemiz ve insanlığın temel meselelerine çözüm sunabilecek tartışma ve analizlere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Böylesine bir toplantı yaparak insanları buluşturan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu  Başkanı Muhsin Görgülügil başta olmak üzere heyetine, sunum yapan kıymetli kişi ve akademisyenlere, organizasyonda emeği geçenlere  ve katılım sağlayan tüm sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerine teşekkür etmek isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR