Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçimlerin ardından dünya bakışımız

Seçimlerin ardından dünya bakışımız

31 Mart yerel seçimleri yapılmasına yapıldı ama seçim sonuçlarını almak henüz mümkün olmadı. Özellikle İstanbul seçim sonuçlarına yapılan itirazlar bu seçime damgasını vurdu. Maddi hatalarla ve şaibelerle dolu olduğu iddia edilen İstanbul seçim sonuçlarını herkes merakla beklemektedir.

Aslında ülkemiz son yıllarda sık sık seçimlerle meşgul olmak zorunda kalmıştır. Aynı şekilde 31 Mart yerel seçim sonuçlarını da beklemekteyiz. Hepimizin de bildiği gibi demokrasilerde siyasi partiler vazgeçilmezdir, siyaset hizmet amaçlıdır.

Yine hepimizin bildiğine göre  seçimlerde galibiyet ve mağlubiyet vardır, kazanmak ve kayıp etmek vardır. Kazandığınız zaman ayaklarınız yerden kesilmeyecek, kim olduğunuzu unutmayacaksınız, değer yargılarınızı koruyacaksınız, kayıp ettiğiniz zamanda neden kayıp ettiğinizi düşüneceksiniz, önce delilendirecek , sonrada dillendireceksiniz.

Hiçbir vatandaşın verdiği oy, çeşitli şaibe ve maddi hatalarla yok edilmesi kabullenilemez. Vatandaşın kullandığı oyun gerçek sahiplerine verilmesi ve vicdanların rahatlaması çok önemlidir. Ülkemiz ciddi anlamda büyük bir demokrasi sınavı vermektedir.

Bize demokrasi dersi vermek isteyen dünya devletleri, aslında dönüp bir kendilerine bakması gerekir.  Dünyada bilgi çağını terör çağına döndüğü bir süreçteyiz. Küresel  hesapların terör örgütleri üzerinden yürütüldüğü bir dönemdeyiz. Güç yarışının vicdanları susturduğu bir dönemdeyiz.

Ülke haritalarını coğrafyalarını,  yer altı zenginliklere göre, terzi masasın da , kumaş keser gibi taksim edildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. Derde deva olsun diye kurulan Uluslararası kuruluşların  bugün çifte standartlara imza attığı bir dünya var.

Kendilerine uygun olan bir çok şeyi ülkemiz için uygun görmeyen sözde dünya ülkeleri, bizlere demokrasi dersi vermeye çalışmaktadır. Türkiye, demokrasinin en güzel yaşandığı bir ülkedir ve kimsenin kendisine demokrasi dersi vermesine izin vermeyecektir.

31 Mart yerel seçim sonuçlarının bir an önce açıklanarak ülkemizin 2023 hedefine doğru büyük bir hızla gerekli yatırım ve programları yapmasını özlemle bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR