Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçimin kaybedeni HDP ve İyi Parti

Seçimin kaybedeni HDP ve İyi Parti

31 Mart yerel seçimleri sona ermiştir. Her seçimin bir kazananı ve bir de kaybedeni vardır. 31 Mart yerel seçimlerinin kazananı birlik ve kardeşlik olmuştur. Kaybedeni ise  çukur siyaseti v yapan Kandildir.

Bizleri 5 yıl süreyle yönetecek yerel  yöneticilerin seçildiği bu seçim, birkaç ufak olay dışında oldukca sakin geçmiştir. En nihayetinde bu bir yerel seçimdi. Yaşadığımız illerin, ilçelerin, beldelerin, mahallelerin yöneticilerini seçecektik, öyle de oldu. 

Güvenli bir ortamda sandık başına giden vatandaşlar seçme haklarını özgürce kullanarak demokrasiye olan özlemlerini sandığa yansıtmıştır. Özellikle Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımız terör siyasetini benimsemediklerini ortaya koymuştur.

Yıllardır bölücü terör örgütü PKK tarafından bölgelerine yapılan baskıdan, emniyet güçleri için hazırlanan çukurlardan ve düşüncelerine pranga vurulmaktan bıkan vatandaşlarımız, Türk Milletinin bölünmez bir parçası olduklarını terör yandaşlarının suratına verdikleri oy ile vurmuşlardır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız  sandıkta verdikleri “biz bir bütünüz” mesajı ve bu mesajın yansıması çok çarpıcıdır. Terör örgütünün siyasi kanadı HDP’nin bu bölgedeki etkin olduğu iller ve ilçelerin büyük bir bölümü Cumhur İttifakına geçmiştir.

Açtığı hendeklerde HDP’lileri boğan vatandaşlarımız ayrımcılığa prim vermemiştir. Bölgenin önemli illerinden Ağrı, Şırnak ve Bitlis belediye başkanlıkları Cumhur İttifakı adaylarına geçmiştir. Güvenlik güçlerinin ve kayyumların başarılı çalışması ile terör baskısından kurtulan vatandaşlarımız oylarını özgürce kullanmıştır.

31 Mart yerel seçimlerinin bir diğer kaybedeni ise İyi Parti’dir. 24 Haziran seçimlerinde barajı aşan İyi Parti, ne yazık ki bu seçimlerde yüzde 7’lik bir oy oranına sahip olmuştur. CHP’nin gölgesinde kalan İyi Parti hiçbir  büyükşehir ve ilde belediye başkanlığını alamayarak seçimin HDP ile bir diğer kaybedeni olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR