Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim dedikoduları

Seçim dedikoduları

31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim dedikoduları da gelmeye başladı. Dost meclisinde veya sohbetlerde herkes gönlünden geçen adayları açıklıyor ve bu duyumun kesin olduğundan bahsediyor.Artık bütün sohbetlerin ana konusu yerel seçim ve adaylar.

Siyasi partilerin ağzının tamamen kapalı olduğu bu günlerde halkın ağzı ise alabildiğine kalabalık. Kendilerine gelen aday listesini paylaşanlardan geçilmiyor. Özellikle hafta sonu yapılan Ak Parti e-temayül yoklamasının ardından siyasi sohbetler daha bir koyulaştı.

Konya’nın üç merkez ilçesinin kesinleştiği ancak büyükşehir için henüz belirsizliğin devam ettiğini söyleyenlere göre önümüzdeki hafta içinde belediye başkan adayları açıklanacak. Anlayacağınız ortada çok acayip bir bilgi kirliliği var.

Artık birkaç kişi oturuyor ve hemen bir belediye başkan adayları  listesi  yapıyor. Bu listeyi yazıyor sonra da sosyal medyada paylaşıyor. İçinden bazıları gerçek çıkınca da kendince  toplumdaki itibari artıyor. O kişinin Genel merkeze yakın olduğuna inanılıyor.

Ancak şurasıda bir gerçek ki, bütün siyasi partilerde büyük bir sessizlik var. Gerçek adayların kim olduğunu öğrenmek için mutlaka siyasi partilerin açıklamalarını beklemek gerekiyor. Değilse oturduğu yerden liste yapanlar sadece kafaları karıştırmaktan ve kendilerine yakın kişilerin isimlerini ifşa etmekten başka bir şey yapamazlar.

Özellikle ittifakların daha henüz belli olmadığı bu yerel seçim süreci içerisinde sosyal medyada lanse edilmeye çalışılan isimler, sadece bunu yazanların tercihinden öteye gitmez. Hem ayrıca bu isimlerde toplum tarafından kabullenilmez.

Konya için şu anda kesin olan isim MHP Ereğli İlçe Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu’dur. Onun dışında hiçbir parti belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı. İnce eleyip sık dokuyan siyasi partiler önümüzdeki hafta içerisinde adaylarını açıklayacak ve bizlerin huzuruna getirecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR